Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Lunapark komisyona iade edildi!

Kocaeli Büyükşehir Meclisi’nde Darıca Millet Bahçesi’nde yapılacak olan Lunapark komisyona iade edildi

Lunapark komisyona iade edildi!
15 Ekim 2020 - 21:18 - Güncelleme: 15 Ekim 2020 - 21:23
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Darıca Millet Bahçesi’nde yapılması planlanan lunapark için Başkan Büyükakın’a protokol yapma yetkisi verilmesi görüşüldü. CHP’lilerin muhalefet şerhi koyması nedeniyle görüş bildiren CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir “Millet bahçesi içerisinde yaptırılması beklenen lunaparkın devlet veya belediye iştiraki yapılmasının daha iyi olacağını söylemiştik. O yüzden muhalefet şerhi koyduk” dedi.

“YAPAN OLMAZSA DÜŞÜNÜLEBİLİR”
Başkan Büyükakın Taşdemir’e “Belediyenin lunapark yapılmasını rasyonel görmüyorum. Yapan olmazsa düşünülebilir ama devlet ihale kanununa göre ihaleye çıkılacak buna istekliler olursa gelip yapılacak” dedi.

ÖZEL SEKTÖRLE AMACINI YİTİRECEK
Taşdemir de “Millet Bahçesi’nin bir amacı vardı. Biz bunun içerisindeki alanı özel sektöre açtığımızda amacını da yitireceğini düşünüyoruz” dedi. Başkan Büyükakın da “Millet Bahçesi diye her şeyini devlet mi yönetmeli?” sözleriyle yanıt verdi. Başkan Büyükakın’dan sonra konuşan CHP’li Meclis Üyesi Orhan Tanış “Burada yapılacaklar sayılmış. Bu konuyla ilgili gündemimizde bir plan tadilatı var ve bu tanıma lunapark ilave ediliyor. Olmayan bir hakkın üzerinden işlem yürütüyoruz” dedi. KOMİSYONA ŞARTLI İADE Ardından konuşan Başkan Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Olan tadilatı olduktan sonra engel var mı? Komisyona iade edelim plan tadilatıyla geçsin siz de şerhinizi kaldırın. İtiraz sebebiniz plan tadilatı henüz geçmedi bu burada erken geçiyor diyorsanız. İhale yapılmayacak plan geçmeden yapılamaz. İtiraz sebebiniz plan geçmedi bu yapılamaz ve ihale edilemez diyorsanız komisyona iadesini ikisi geçmesi şartıyla yapalım. Plan geçtiğinde bu yapılabilir lunapark yapılamaz diye bir şey yok.”

 Merve DİŞLİ - Kocaeli Barış Gazetesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum