Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Koronavirüs kısıtlamaları bugün başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma kısıtlaması olacağını açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ardından koronavirüs önlemleri kapsamında 81 ilin valiliklerine genelge göndermişti. Genelge bugün geçerli olacak.

Koronavirüs kısıtlamaları bugün başlıyor!
20 Kasım 2020 - 12:26
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma kısıtlaması olacağını açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ardından koronavirüs önlemleri kapsamında 81 ilin valiliklerine genelge göndermişti. 20 Kasım Cuma günü saat 20.00’den itibaren geçerli olacak İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre hafta sonları 10.00- 20.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması olacak.
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre, alınan yeni koronavirüs önlemleri 20 Kasım Cuma günü saat 20.00’den itibaren geçerli olacak.
BAZI İŞ YERLERİ KAPALI
Genelgeye göre, alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 10.00-20.00 saatlerinde hizmet verecek. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya gel-al şeklinde hizmet verecek. Yeme- içme yerlerde 20.00’den sonra telefonla veya online olarak paket servisi olacak. Sinema salonları, oyun alanları, dinlenme yerleri, ve halı sahalar yılsonuna kadar kapalı olacak.
Kocaeli dahil olmak üzere tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler 10.00-13.00 saatleri arasında 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı kişiler ise 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkma izinleri olacak.
YASAKTAN MUAF OLAN MESLEK GRUPLARI
Genelge de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak kişilerde açıklandı.
Lise ise şu şekilde:
GÜVENLİK GÖREVLİLERİ
Özel güvenlikçiler dahil, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar. Özel güvenlik görevlileri dâhil
YARDIM GÖREVLİLERİ
Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Kızılay, AFAD'da ve afet kapsamında faaliyet yürütenler, görev alanlar.
MERKEZİ SINAVLARA GİRECEKLER
ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri. 
Cenaze defin işlemlerinde görevli olanlar (din görevlileri, hastane ve belediye görevlileri vb.) ile birinci derece yakınlarının cenazelerine katılacak olanlar.
OTİZMLİ REFAKATÇİLERİ
Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi Özel Gereksinimi olanlar ile bunların veli/vasi veya refakatçileri.
SOKAK HAYVANLARINI BESLEMEKLE GÖREVLİLER
7486 sayılı genelge kapsamında oluşturulan Hayvan Besleme Grubu Üyeleri ile sokak hayvanlarını besleyecek olanlar.
ÇİFTÇİLER
Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlaması, hasatı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar,
EVCİL HAYVAN GEZDİRENLER
İkametinin önü ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkanlar.
KURYELER
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan saatler içerisinde evlere paket servis hizmetinde görevli olanlar.
MAHKEME KARARIYLA ÇOCUKLARINI GÖRECEKLER
Mahkeme kararı çerçevesinde çocukları ile şahsi münasebet tesis edecekler (mahkeme kararını ibraz etmeleri şartı ile).
MAÇI OLAN SPORCULAR
Seyircisiz oynanabilecek spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler.
BİLETLİ YOLCULAR VE GÖREVLİLER
Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) görevli olanlar ile bu toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ibraz ederek belgeleyenler.
METRO, OTOBÜS, DOLMUŞ SÜRÜCÜLERİ
Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri ve genelgede belirtilen “Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda” yönetici, görevli veya çalışanlar

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum