Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Köprüden ilk kez kurbanlık hayvan geçti

CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, Sinop'tan getirilen kurbanlıkların uzun mücadele ve tartışmaların ardından kendisi de kamyona binerek köprüden geçmelerini sağladı

Köprüden ilk kez kurbanlık hayvan geçti
15 Ekim 2012 - 14:41
ÖZEL HABER -  Anadolu’dan getirilen kurbanlık hayvanların İstanbul’un Avrupa yakasına geçirilmesine 2 yıl önce getirilen yasağı kaldırmaya çalışan CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, Sinop’tan getirilen kurbanlıkların uzun mücadele ve tartışmaların ardından kendisi de kamyona binerek köprüden geçmelerini sağladı. 
 
Geçen yıl da TBMM’ye kurbanlık getirerek kurbanlık hayvanların Avrupa yakasına geçirilmesinin engellenmesini protesto eden CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 2 yıldan bu yana bu yasağın kaldırılması için çaba harcadı. Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde de oğlu ve yakınları da bulunan Ensar Öğüt, bu Kurban Bayramı öncesinde de girişimlerini sürdürdü. Geçen yıl köprüden kurbanlık geçirtemeyen ve dün de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Anadolu yakası girişinde yeniden mücadele başlatan Ensar Öğüt, Sinop’tan kamyonla getirilen büyükbaş kurbanlıkların geçişine izin verilmesi için büyük çaba harcadı. 
 
Sinop’tan getirilen ve Sultangazi Belediyesi’nin kurduğu kurban pazarına götürülmek istenen Orhan Günaydın adındaki satıcıya ait kurbanlık yüklü kamyon köprü çıkışında polisler tarafından durduruldu. Burada devreye giren ve sağlık raporu, kulak numaraları olan hayvanların hiç bir eksiğinin bulunmadığını söyleyen Ensar Öğüt kurbanlık hayvanların geçişlerine izin verilmesini istedi. Bu görüşmeler sırasında polis tarafından veteriner çağırıldı ve hayvanlar yeniden kontrolden geçirildi. Veterinerin de bu hayvanların herhangi bir engelinin bulunmadığını bildirmesi üzerine kamyonun geçişine izin verildi. Polislerin anlaşıyışına teşekkür eden Öğüt, kamyonun yeniden durdurulabileceği düşüncesiyle kurban sahiplerinin kamyonuna kendisi de binerek Sultangazi’ye kadar eşlik etti. 
 
Kurban sahipleri, milletvekili Ensar Öğüt’ün bu çabasına şaşırken, Öğüt eksiği olmayan kurbanlıkların Avrupa yakasına getirilmesinde hiç bir sakınca olmadığını ve yasaktan sonra ilk kez karşıya kurban geçirilmesine yardımcı olduğu için mutlu olduğunu söyledi. 

EMRE POLAT