Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Konservatuvar sınavlarına ücretsiz hazırlanın!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, eylül ayında gerçekleştirilecek Konservatuvar Yetenek Sınavları için ücretsiz Yetenek Sınavı Hazırlık ve Rehberlik Programı gerçekleştirecek.

Konservatuvar sınavlarına ücretsiz hazırlanın!
30 Haziran 2022 - 12:06
Söz konusu programa katılmak isteyen vatandaşlar, 01-14 Temmuz tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden online başvuru yapabilecek. Söz konusu program, eylül ayındaki Konservatuvar Yetenek Sınavlarına hazırlanan öğrencilere önemli katkı sunacak.
 
EĞİTİM VERİLECEK BÖLÜM VE YAŞ ARALIKLARI
Yetenek Sınavı Hazırlık ve Rehberlik Programı kapsamında Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çocuk Resim, Geleneksel Sanatlar ve Bale Bölümlerinde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Yetenek Sınavlarına hazırlık eğitimi verilecek. Yetenek Sınavı Hazırlık ve Rehberlik Programındaki bölüm ve yaş aralıkları ise şöyle:
 
Batı Müziği                             7-30 yaş
Türk Sanat Müziği                 15-50 yaş
Türk Halk Müziği                   10-30 yaş
Bale                                         5-7 yaş
Geleneksel Sanatlar             17-50 yaş
Çocuk Resim                           9-15 yaş
 
EĞİTİMLER 18 TEMMUZ-12 AĞUSTOS ARASINDA
Online başvuruların tamamlanmasının ardından eğitimlere 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başlanacak. Eğitimler 12 Ağustos Cuma günü sona sürecek. Müzik Bölümünün dersleri Leyla Atakan Kültür Merkezi Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nde, Geleneksel Sanatlar Bölümünün dersleri Seka Kültür Alanı Geleneksel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde, Çocuk Resim Bölümünün dersleri Anıtpark Güzel Sanat Eğitim Merkezi’nde, Bale Bölümünün Branşının dersleri ise SDKM Bale Salonu’nda gerçekleştirilecek. Derslere Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın ilgili bölüm eğitmenleri girecek. Haftada bir gün gerçekleştirilecek derslerin süresi, bölümüne göre, bir ila iki buçuk saat arasında değişecek.
 
GENEL YETENEK EĞİTİMİ
Hazırlık ve Rehberlik eğitimleri çerçevesinde Batı Müziği, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği alanında genel yetenek eğitimi verilecek. Bu kapsamda programa katılacak öğrencinin duyum ve ezgisel belleğinin gelişmesine yardımcı olunacak. Çocuk Resim ve Geleneksel Sanatlar alanında, öğrencinin çizgi yeteneğinin gelişmesi sağlanırken, Bale Bölümünde ise estetik ve ritim beleği üzerinde durulacak.
 
KONSERVATUVAR YETENEK SINAVLARI EYLÜL AYINDA YAPILACAK
Öte yandan Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Yetenek Sınavları her yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül ayında gerçekleştirilecek. Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, kazandıkları bölüm çerçevesinde, 2 ile 4 yıl arasında sanat eğitimi almaya hak kazanacak.
 
7 BÖLÜM 27 SANAT DALI
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında, Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Din Musikisi, Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar ve Bale olmak üzere 7 ayrı bölümde ve 27 sanat dalında, iki ile dört yıl arasında sanat eğitimi veriliyor.
 
BÖLÜMLERİN BRANŞLARI
Büyükşehir Belediye Konservatuvarı branşları şöyle:
 
BÖLÜM   / SANAT DALIEğitim Süresi
1 BATI MÜZİĞİ   
 1Ses Eğitimi3 yıl
 2Piyano3 yıl
 3Elektro Gitar3 yıl
 4Klasik Gitar3 yıl
 5Keman3 yıl
 6Klarnet3 yıl
 7Çello3 yıl
 8Flüt3 yıl
2 TÜRK SANAT MÜZİĞİ  
 9Ses Eğitimi3 yıl
 10Keman3 yıl
 11Ud3 yıl
 12Ney3 yıl
 13Kanun3 yıl
 14Klasik Kemençe3 yıl
3 TÜRK HALK MÜZİĞİ  
 15Ses Eğitimi3 yıl
 16Bağlama3 yıl
417TÜRK DİN MUSİKİSİ 2 yıl
5 GÜZEL SANATLAR 
 18Çocuk Resim2 yıl
 19Yetişkin Resim3 yıl
 20Seramik3 yıl
 21Çini3 yıl
6 GELENEKSEL SANATLAR 
 22Hat4 yıl
 23Tezhip3 yıl
 24Minyatür3 yıl
 25Katı3 yıl
 26Ebru3 yıl
727BALE4 yıl
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum