Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli Düğün Salonları Derneği tepkili!

Kocaeli Düğün Salonları Derneği, salonların kapatılmasına neden olan Covid-19’la mücadelede tedbir kararına karşı çözüm önerisi getirdi. Başkan Ümit Sarıtoprak ve üyeler bir basın açıklaması yaptılar.

Kocaeli Düğün Salonları Derneği tepkili!
08 Eylül 2020 - 11:05 - Güncelleme: 08 Eylül 2020 - 11:27
Basın açıklaması Toprak Düğün Salonları’nın havuzlu salonunda gerçekleşti. Basın toplantısına derneğin yönetim kurulu üyeleri Şentürk Şamdan, Cemal Özdemir, Hasan Hüseyin Türkmen, Erdal Ergün ve Ferdi Gülseven, Kocaeli Organizatörler Derneği, Darıcalı düğün salonu sahipleri ve organizatör Murat Kaptan da katıldı

Dernek üyeleri ve düğün salonu sahipleri ile organizasyon firmalarının sahiplerinin de katıldığı basın toplantısında Kocaeli Düğün Salonları Derneği Başkanı Ümit Sarıtoprak karara eleştirilerinin ardından çözüm önerilerini şöyle dile getirdi: ''Sektör paydaşları ile sürekli iletişim ve istişarede olan sayın valimiz Seddar Yavuz’a, vali yardımcılarımıza, il sağlık müdürümüze ve diğer tüm idari ve mülki amirlerimize teşekkür ederiz. Devlet yetkililerimizden sesimizi duymalarını, bu yasakların sokak, villa bahçeleri ve tekne düğünleri için alınmasını; ruhsatlı, denetim ve kontrol altında olan işletmelerin ve düğün yapacak çiftlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini arz ediyoruz. Derdimizi defalarca anlattık: Düğün salonları yılın beş ayı çalışıp, yedi ayı kapalı olan işletmelerdir. Açık olduğu o beş ayda ise, sadece haftanın iki günü çalışmaktadır. Bütün kışı kapalı geçiren; borç, kredi ve çeşitli şekillerle ayakta durmaya çalışan bu işletmelerin yaz aylarında da kısıtlanarak kapatılması kabul edilebilir değildir.  Devletimizin mutlaka düğün sektörü için, bir çözüm üretmesi gerekmektedir. Düğün sektörü alt sektörleri ile birlikte Türkiye ekonomisinin yüzde 15’ini teşkil etmektedir. Düğün sektörünü sadece düğün salonları ve gelinlikçilerden ibaret görenler, büyük bir yanılgı içerisindedir. İnşaat, beyaz eşya, mobilya, tuhafiye, kuyumculuk, giyim ve kuaförler gibi sayamayacağımız bir çok meslek, düğün sektörüne endekslidir. Bu kadar alt sektörü olan bir sektörü görmezden gelmek, ekonomik olarakta büyük kayıplar anlamına gelmektedir.  Değerli bilim kurulu üyelerine de bir çift sözümüz olacak. Hepsi kendi alanlarında uzman çok değerli hocalardan oluşan bilim kurulu üyeleri. Bizimde size bir tavsiyemiz olacak: Herkes kendi uzmanlık alanı ile görüş belirtir, alanının dışına çıkmaz ise, ülkedeki liyakatı sürdürmüş oluruz. Aksi takdirde, alınan kararlar faydadan çok, kaos ve karmaşa yaratır.  Üzülerek belirtmek isteriz ki, sağlık bakanlığımız ve devletimiz bizi sosyal medyadaki sokak düğünlerine olan tepkiye kurban vermiştir.  Üzüldüğümüz bir diğer konu ise, sektörümüz ile ilgili kararlar alınırken, hiçbir sektör temsilcisinin fikrinin alınmamasıdır. Değerli bilim kurulu ve Sağlık Bakanlığı’na tavsiyemiz; Kocaeli olarak bizlerin sayın valimiz, il sağlık müdürümüz ve kenti yöneten tüm idari ve mülki  amirlerimiz ile uyumlu ve ortak çalışmamızı örnek almalarıdır'' denildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum