Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de zam onaylanırsa ulaşım 3,5 TL olacak!

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından 6 ay önce talep edilen yüzde 25 oranındaki ulaşım zammı perşembe günü UKOME’nin gündemine gelecek. Zam oranı ile ilgili üniversiteden istenen raporda zammın 50 kuruş olarak yapılması önerildi. Büyükşehir rapordaki öneriyi masaya getirecek. Bu teklif kabul edilirse 3 lira olan taşıma ücreti 3,5 TL olacak.

Kocaeli'de zam onaylanırsa ulaşım 3,5 TL olacak!
18 Kasım 2020 - 13:51 - Güncelleme: 19 Kasım 2020 - 16:09

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından 6 ay önce talep edilen yüzde 25 oranındaki ulaşım zammı UKOME tarafından geçtiğimiz ay komisyona gönderildi. Komisyona giden zam talebi Kocaeli Üniversitesinden alınan raporla birlikte değerlendirildi ve son karar verildi. Rapor doğrultusunda ulaşıma 50 kuruş zam yapılmasına karar verildi. Zam perşembe günü yapılacak UKOME toplantısında kamuoyuna açıklanacak. UKOME’de görüşülüp karara bağlanacak zam oranlarında Şehir içi 3 liradan 3 lira 50 kuruşa çıkartılacak. Öğrenci ücretlerine ise Büyükşehir katkısı ile zam yapıldı. Daha önce biniş başına öğrenciden 1 lira 60 kuruş belediyeden ise 40 kuruş destek alınırken yeni zam ile öğrenciden 1 lira 75 kuruş belediyeden ise 50 kuruş alınacak. İndirimlilerin ücretleri ise 2 lira 25 kuruştan 2 lira 50 kuruşa çıkartıldı. Tüm hatlarda yapılan zam ortalama yüzde 16,7 zam Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın kararı onaylaması ile uygulamaya geçecek.

KURT: VATANDAŞ BİZE KIZMASIN

Yapılan zam ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, yapılan zammı eksik bulduklarını kaydetti. Vatandaşların kendilerine kızdığını ancak bu konuda kendilerine de anlayış gösterilmesini isteyen Kurt, şunları anlattı: “Bizim zam beklentimiz 3 lira 75 kuruş ya da 4 liraydı. Ancak beklentimizin altında geldi. Bizler pandemiden bu yana evimize ekmek götüremez hale geldik. Bize gösterilen tepki yapılan diğer zamlara gösterilmiyor. Markete gidip alışveriş yapamıyoruz. Her şey çok pahalı. Geçinmek çok zor. Bu zorluk karşısında bize değil geçinemez hale gelişimize tepki gösterilsin. Biz 6 ay önce zam istedik. 6 aylık süreçte çok mağdur olduk. Verilen zam bizim mağduriyetimizi ortadan kaldırmıyor. Zamda kısa ve uzun mesafe ayarlaması yapılsaydı insanlar daha az sıkıntı yaşardı. Ancak kısa ve uzun mesafelerin ayarlanmaması yapılan zammın en kısa mesafeye yansıması insanları rahatsız ediyor. İzmit’e kısa zaman sonra indi bindi ayarlaması yapılacak. İndi-bindi ayarlamasını en çok biz istiyoruz. Çünkü bu yolculuk sayısını da artıracaktır”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • ali soylu
    3 yıl önce
    ak partili olarakyapılırsa bir daha ak partiye oy vermem net
  • Sönmez çetin
    3 yıl önce
    Anca zam yapın otobüs çalışıyo mu çalışmıyomu kontrol eden yok hele bi 509 var hak getire adamlar kafasına göre gidip geliyo