Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de vaka sayılarında artış var!

Omicron varyantı nedeniyle tüm dünyada yeni tedbirler alınmaya başlandı. Bir süre önce İstanbul’da da görülmeye başlanan Omicron varyantı, Kocaeli’ye de sıçradı

Kocaeli'de vaka sayılarında artış var!
07 Ocak 2022 - 10:54 - Güncelleme: 09 Ocak 2022 - 13:41
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı haftalık 100 binde vaka oranı tablosuna göre Kocaeli’nin vaka oranlarında yine düşüş yaşandı. İlimiz genelinde görülen Koronavirüs vakalarında ise, açıklanan tablonun aksine bu kez artış var. 

VAKA YOĞUNLUĞU
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her hafta haftalık 100 binde vaka oranı tablosunu açıklıyor ve açıklanan tablolara göre Kocaeli’de vaka sayıları her geçen hafta biraz daha düşüyor. Ancak bir problem var. Bakan Koca’nın güncel olarak açıkladığı veriler, 2 hafta öncesinin verileri. Bu nedenle, Kocaeli’de özellikle yılbaşından sonra Omicron varyantının da etkisiyle artışa geçen vaka sayıları henüz bilinmiyor. Ancak güncellenen Koronavirüs yoğunluk haritasına göre, vaka Kocaeli’deki vaka yoğunluğunda artış yaşanmaya başladı. 

İLÇELERDE ARTIŞ VAR
Hayat Eve Sığar uygulamasından erişilebilen Koronavirüs Yoğunluk Haritasına göre, Kocaeli’nin 11 ilçesinde Koronavirüs vakalarının artışa geçtiği gözlemlendi. Güncellenen haritaya göre, Karamürsel, Gölcük,  Kartepe ve  Başiskele’de küçük oynamalarla artış gözlemlenirken,  İzmit, Körfez, Çayırova, Darıca ve Gebze’de ise gözle görülür derece bir artış var. Öte yandan Derince, güncellenen yoğunluk haritasına göre vakaların azaldığı tek ilçe oldu azaldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum