Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de ulaşıma zam geldi!

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 6. Olağan toplantısı Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda minibüslerin yanı sıra tramvay, deniz ulaşımı ve servisler için de zam kararı alındı.

Kocaeli'de ulaşıma zam geldi!
19 Kasım 2020 - 16:32 - Güncelleme: 19 Kasım 2020 - 16:35

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 6. Olağan toplantısı Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu başkanlığında yapılan toplantıda şehir içi ulaşıma, deniz ulaşımına, tramvay ulaşımına ve servis ücretlerine zam kararı alındı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada ulaşıma yüzde 16.7’lik zam yapılmasına karar verildiği duyuruldu.  Zam kararı ile şehir için toplu ulaşıma 50 kuruşluk zam geldi. Zam ile birlikte 3 lira olan şehir içi ulaşım 3 lira 50 kuruşa yükseldi. İndirimli tarife ise 2 lira 25 kuruştan 2 lira 55 kuruşa yükseldi. Öğrenci ücretlerine ise Büyükşehir katkısı ile zam yapıldı. Daha önce biniş başına öğrenciden 1 lira 60 kuruş belediyeden ise 40 kuruş destek alınırken yeni zam ile öğrenciden 1 lira 75 kuruş belediyeden ise 50 kuruş alınacak.

ULAŞIMA TOPYEKÜN ZAM

İzmit’te bulunan tramvay da zamlardan nasibini aldı. 2 lira olan tramvay ücreti 2 lira 50 kuruşa yükselirken 1 lira 25 kuruş olan öğrenci ücreti 1 lira 50 kuruşa yükseldi. Tramvayda 1 lira 50 kuruş olan indirimli tarife 1 lira 75 kuruşa yükseldi.  Deniz ulaşımı ise 3 lira 75 kuruştan 4 lira 25 kuruşa yükseldi. Deniz ulaşımında indirimli tarife 2 lira 75 kuruştan 3 lira 10 kuruşa yükselirken öğrenci tarifesi ise 2 liradan 2 lira 25 kuruşa yükseldi. Özel servislere ise yüzde 10 ile 15 arasında zam hakkı verildi. Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Balamir Gündoğdu toplantı sonrası yaptığı açıklamada 6 aylık zam beklentisi nedeni ile fiyatların bu şekilde belirlendiğini ifade etti. Karar verilen zam oranları Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın onayı sonrası 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek.

ZAMDAN MEMNUN DEĞİLİZ

Toplantı sonrası yeni zam oranını değerlendiren Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt yaptığı açıklamada, “Ulaşım meslek gruplarına göre en sıkıntılı biziz. Taksicilerin bu dönemde işleri arttı. Kamyoncuları etkilemedi. Onlar sonuçta yük taşıyor. Bizim en büyük giderimiz şoför masrafı.  Günde 80 bin öğrenci aktif biniş yapıyorlardı şimdilerde bu rakam çok düştü. Okulların açılmaması bizi etkiledi.  Ekim ve Kasım ayları bizim en iyi iş yaptığımız dönemlerdi. Üniversite raporu 12,5 ile 21,5 arasındaydı, UKOME 12,5 ile 17,5 arasında öngördü. Zamdan memnun değilizSözlerine devam eden Kurt, Kısa mesafede indi bindi uygulanması lazım. Son durağa kadar gidip ile bir durak giden yolcunun aynı ücreti ödemesi haksızlık oluyor. Her durağa makinalar koyup vatandaşların gittiği durağa kadar ücret ödemesi lazım” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Vatan
    3 yıl önce
    Mrb karasu ya gidiyorum orda 2.50 krş yazık günah millete sanki mazot zam gelmiş hırsızlık resmen türkiyenin en pahalı ulaşım burda
  • Kenan aslan
    3 yıl önce
    Bunların gözü doymaz fırsatçılar pandemide çalışamıyan vatandaşlar onlar ne yapsın
  • Sehmus
    3 yıl önce
    Istanbul ondan daha iyi be