Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de suya yüzde 6 zam geldi!

İSU Genel Kurulu’nun 2020 yılı birinci olağan genel kurulunda suya yüzde 6 oranında zam yapıldı. Güncel TÜFE fiyatına göre tonu 3, 74 TL iken yüzde 6 oranında zam uygulanınca, 4,18 TL’ye yükseldi.

Kocaeli'de suya yüzde 6 zam geldi!
27 Haziran 2020 - 01:25 - Güncelleme: 30 Haziran 2020 - 01:04

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yan işletmelerinden İSU Genel Müdürlüğü 2019 yılı faaliyet raporlarını görüştüğü 2020 yılı birinci olağan genel kurulunu dün Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel kurul 6 gündem maddesiyle toplandı. Genel kurula İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ve genel kurul üyeleri katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un programında yer aldığı için kurul Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleşti. Yaklaşık 1 saat sonra kurula dahil olan Büyükakın başkanlık koltuğunu devraldı. 

YÜZDE 50 İNDİRİM UYGULANACAK
2019 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. 2019 yılı bilançosu, kesin hesap, taşınır kesin hesap ve denetçiler raporu da oy çokluğunla kabul edildi. Gecikme zammı güncellenmesi talebi de oy çokluğuyla kabul edildi. Öksüz, yetim, dul ve 65 yaş üstü yaşlı ve sosyal ekonomik destek alanlar ile özel okul statüsündeki eğitim kurumları olmak üzere toplam Kocaeli genelinde 9 bin 945 aileye yüzde 50 oranında su indirimi yapılacak. Böylece 2milyon 235 bin TL’lik destek sağlanmış olacak. Özel öğrenci yurtlarında su tarifesi devlet yurtlarına uygulanan tarife gibi olacak. Bu maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Abonelik açma ve kapama hizmetinde ıslak imza zorunluluğu kaldırılacak.

YÜZDE 6 ORANINDA ZAM
İSU Genel müdürlüğü tarife düzenlenmesiyle ilgili maddede su tarifesi Ocak ve Mart aylarında TÜFE oranları 2 kez ertelenmişti. 1 Temmuz’dan itibaren yeniden uygulanmaya başlanacak. Güncel TÜFE fiyatı 3, 74 TL yüzde 6 oranında zam uygulanınca 4,18 TL oldu. Karar oy çokluğu ile kabul edildi. Genel kurulda; daha önce yıllık olarak uygulanan su TÜFE oranı, 2021 Şubat ayından itibaren aylık olarak uygulanması kararı alındı. Ayrıca ertelenen kademe uygulama tarifesinde 1 Temmuz tarihinden itibaren başlatılacak. Öte yandan Başkan Büyükakın, “Güncel su fiyatında 30 büyükşehir arasında 25. sıradayız” şeklinde konuştu


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • RIDVAN benli
    3 yıl önce
    Zam haberi gelmeden çoktan zam yapmışlar nisanda 49 tl mayısta 34 tl haziranda ise 122 tl su parası geliyor nasıl oluyorda 122 tl geliyor anlamıyorum ne yani ben 3bucuk katı fazlamı su kullandım haziranda yoksa herkeze kazıklı atıyorlar covid 19 var diye kim bu parayı helal eder yazık millete bir yerden devlet para veriyor millet idare etsin diye diğer yanda belediyeler su elektrik ve doğalgaz çıkarda bu parayı alıyor hemde vatandaş kullanmadığı halde alıyorlar mahallede kadın diyorki hiç su saatinin yüzüne bile bakmadan fatura kesti ayıp ayıp yazik
  • Abone Personeli
    3 yıl önce
    Rıdvan BENLİ, Su sayaçlarını Covid 19 nedeniyle Nisan, ve Mayıs aylarında ortalama sarfiyat olarak geçtiler, zaten sayaca bakılarak okuma yapılmadı. Büyūk şehir okuma personellerini ve abonelerini korumak için böyle bir karar aldı. Faturalarınızda 2. Kademe olayı da bu dönemlerde ve haziran ayında uygulanmadı. Yani aslïnda Nisan da 70, Mayıs ayında 80 tl gelmesi gerekirken pandemi döneminde daha dūşük faturalar ödediniz çünkü ortama kıyas geçildi. Haziran ayında sayaç endekslerinizi personel görerek okumaya başlayınca yüksek faturalar geldiğini düşündünūz ama faturalarınızın üzerindeki endeksle sayacınızı karşılaştırdığızda doğru yazılmış olduğunu ve ikinci kademe tarifesininde uygulanmadığını göreceksiniz. Hayırlı günler.
  • Vatandaş alinazik
    3 yıl önce
    Maalesef su çamasir suyu gibi tat'ı ve kokusu var