Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de pandemi değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi

İçinde bulunduğumuz Tam Kapanma sürecinde Kocaeli'de gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilerek salgının yayılmasını engellemek için alınan tedbirlerin gözden geçirildiği Pandemi Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, Vali Yardımcıları; Abdul Rauf Ulusoy ve Ali Ada, İlçe Kaymakamları, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve sağlık müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli'de pandemi değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi
11 Mayıs 2021 - 09:44 - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 - 14:20
Vaka sayılarının gerilediğini görüyoruz diyerek sözlerine başlayan Vali Yavuz,  bu oldukça olumlu bir gelişmedir diyerek şunları kaydetti: “Ramazan sonu itibari ile hedeflediğimiz rakamlara ulaşabilirsek yazı biraz daha rahat geçirebileceğiz.  Salgını ancak aşılama ve planlı yapılan denetimler ile azaltabiliriz. Aşılama çalışmaları çok önemli ancak gelinen noktadaki oranlamalara bakarsak rakamların bizi mutlu ettiğini söylemek pek mümkün değil. Hedef nüfusta aşılama oranlarını artırmamız gerekiyor.”
Denetim ekiplerinin sahada olmasının olumlu yanlarına değinen Vali Yavuz, İlçe Belediye Başkanları ve görevlendirecekleri yardımcılarının katılımıyla bu denetimlerden çok daha iyi sonuçlar alınacağını belirtti. 
Bayram sonrasında kendilerini bir tehlikenin beklediğini belirten Vali Yavuz: “Bayram ziyareti ya da memleket ziyareti olsun farklı nedenlerle çok sayıda insan farklı illere gitti. Dönüşlerinden sonra ne kadar vaka sayısına yansıyacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte görmüş olacağız.” diyerek, özellikle salgın sürecinde üstün gayretler göstererek görev yapan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, Büyükşehir ve diğer belediye başkanlarına, Kaymakamlarımıza, güvenlik güçlerine, Sosyal Vefa Destek Gruplarında görev yapan kamu görevlileri ile gönüllülerimize ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın yaptığı sunumun ardından pandemi sürecinde Kocaeli'de gerçekleştirilen çalışmalar ve alınan tedbirler değerlendirilerek karşılıklı istişareler yapıldı.
Vali Seddar Yavuz başkanlığında, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen “Pandemi İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda;
Covid-19 pozitif ve temaslılarına daha hızlı ulaşarak hastalığın yayılımını engellemek için yürütülen filyasyon çalışmaları, tespit edilen hastaların ilaçlarının gerekirse sağlık kurumları tarafından evlerine götürülerek erken dönemde başlanması, Covid 19 pozitif hastaların evden hastaneye, hastaneden eve transferlerinin kamu kurumlarının araçları ile yapılması, gerekli görülmesi halinde Covid 19 bulaş riskini engellemek için tüm ilçelerde daire, bina, sokak, cadde ve mahalle düzeyinde karantina tedbirleri uygulayarak, ilgili tedbirleri gösterir tabelaların asılmasının sağlanması, evlerinde şartları uygun olmayan vatandaşlarımızın izolasyon sürecinin Valiliğimizce tahsis edilen KYK yurtlarında misafir edilerek tamamlatılması gibi pandemi ile mücadele kapsamında sürdürdüğümüz çalışmalara aynı titizlikle devam edilmesi,
14 Ocak 2021 tarihinde ilimizde de başlatılmış olan çalışmalar kapsamında; bugüne kadar 320.843 birinci doz, 227.830 ikinci doz olmak üzere toplam 548.673 doz aşı uygulaması yapılmış olup, 55 yaş ve üzeri aşı hakkı olan tüm vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığımıza ait uygulamalardan randevu oluşturup ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarında aşı yaptırabilmektedir. Covid 19 hastalığı açısından risk grubunda yer alan 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımız başta olmak üzere, ilimizdeki tüm yaş gruplarına ait aşılama çalışmalarının ivedilikle tamamlanması için, Kaymakamlıklarımız ve İl/İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından vatandaşlarımıza aşı randevusu alınması dâhil ihtiyaç duydukları tüm konularda yardımcı olunması, evlerinden çıkamayacak ve bakıma muhtaç durumda olan, risk grubunda olup aşı hakkı tanımlanan tüm vatandaşlarımızın mobil aşı ekipleri ve evde sağlık hizmeti sunan birimler tarafından evlerinde aşılanması uygulamalarına aynı titizlikle devam edilmesi, aşı hakkı tanımlanan gruplar içerisinde yer alan muhtarlarımız ile ilgili planlamanın Kaymakamlarımız tarafından yapılması,
Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını huzurlu ve sorunsuz geçirmeleri amacıyla Valiliğimiz tarafından hazırlanmış olan “Ramazan Bayramı Tedbirleri” konulu Genelge, başta Kaymakamlıklar olmak üzere ilimizdeki tüm kamu kurum kuruluşları, mahalli idareler ve kamu hizmeti sunan SEDAŞ ve Türk Telekom’a gönderilmiş olup, çalışmaların ilgili Genelge kapsamında titizlikle yürütülmesinin sağlanması, 
4 Mart 2021 tarihinden itibaren ülkemiz geneli ile birlikte ilimizde de yeni dinamik denetim modeline geçilmiştir. Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkan/Başkan Yardımcıları, kolluk kuvvetleri, İl/İlçe Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katılımı ile yoğun, etkin ve yeni bir anlayışla sürdürülen bu denetimlere, sosyal hareketliliği azaltmak için vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verilerek tam kapanma döneminde de aynı titizlikle devam edilmekte olup,  özellikle marketlerde ve açık olduğu günlerde pazaryerlerinde müşteri yoğunluğunu engelleyecek tedbirlerin alınmasının sağlanması, sokağa çıkma kısıtlamasında muafiyetin kötüye kullanımına yönelik denetimlerin artırılması ve tespit edilmesi halinde gerekli idari ve adli işlemlerin tesis edilmesi, kararları alınmıştır. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum