Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de günlük vaka sayısı düşüyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından illere göre haftalık vaka yoğunluğu haritasını paylaştı

Kocaeli'de günlük vaka sayısı düşüyor!
23 Haziran 2021 - 11:46
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, insidans haritasını Twitter hesabından paylaştı. Bakan Koca, açıklamasında, "İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da normalleşmeye engel değil. Aşı ile bitecek" dedi.

Haritaya göre; Kütahya, Bolu, Eskişehir, Ağrı ve Rize 100 bin kişide en çok  koronavirüs vakası görülen iller oldu. En az vaka görülen iller ise Osmaniye, Hatay, Adana, Adıyaman ve Edirne oldu.

İllere göre haftalık vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 51,27, Ankara'da 93,11, İzmir'de 25,99 oldu.

KOCAELİ'DE VAKA SAYISI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR
Haftalık Covid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide Kocaeli'de 62,49'dan 54,42'ye düştü. Kocaeli'de geçtiğimiz hafta haftalık vaka sayısı 1.249 iken bu rakam bu hafta 1.088'e düştü. Kocaeli'de günlük vaka sayısı da 178'den 155'e düştü.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER
Bakan Koca ayrıca, son haftada vaka sayılarının en çok azaldığı illeri de açıkladı. Koca, "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Kars, Gümüşhane, Bartın, Balıkesir ve Kırklareli. Vaka sayılarında düşüş devam edecek aşı ile bağışıklık kazanacağız. Normalleşmeye devam edeceğiz. Aşı ile bitecek" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum