Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Kocaeli'de en az 98 sınıf karantinada"

Veli-Der Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz, “Okullarda salgın yayılımı ve salgınla birlikte derinleşen eşitsizlik her hafta artıyor. Kocaeli’de en az 98 sınıf, Mersin’ de en az 80 sınıf, Çanakkale’ de en az 68 sınıf, Bolu’ da en az 32 sınıf karantinada” dedi.

"Kocaeli'de en az 98 sınıf karantinada"
09 Ekim 2021 - 16:40
Öğrenci ve Veli Derneği (Veli-Der) Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz tarafından Covid-19 salgını ve okullardaki durum hakkında yazılı açıklama yapıldı. Korkmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Salgında okulların açılmasının 5’inci haftası ile birlikte görüyoruz ki yüz yüze eğitim sürdürülemiyor. Okullarda salgın yayılımı ve salgınla birlikte derinleşen eşitsizlik her hafta artıyor. Kocaeli’de en az 98 sınıf, Mersin’ de en az 80 sınıf, Çanakkale’ de en az 68 sınıf, Bolu’ da en az 32 sınıf karantinada. Büyükşehirlerde yaşanılan tablonun vehameti ise tehlikeli boyutlara ulaşmıştır durumdadır.Söz konusu olan çocuklarımızın, ülkenin ortak geleceği olmasına rağmen ve alınması gereken tedbirler çok açık iken ısrarla gerekli önlemler alınmıyor. Bir an önce 15 bin öğretmen göreve başlatılmalı, yeterli öğretmen ataması, yeterli yardımcı personel istihdamı ve ek derslik sağlanmalı, sınıflar seyreltilmeli, aşı, havalandırma, hijyen, fiziki mesafe bütünlüklü bir şekilde yaşama geçirilmelidir. Karantinaya alınan sınıfların artışına rağmen sınavlar ve ders içerikleri ile ilgili bir düzenleme yapılmamaktadır.Birinci ara tatil öncesi yapılacak sınavlar yaklaşıyor. Öğrenme kayıpları dikkate alınarak öğretim programları ve ders içeriklerinde düzenlemeye gidilmediği için birinci sınavlar sonucunda ciddi bir “başarısızlık” oluşacaktır. Bu durumun okul terkini tetikleme riski olduğu unutulmamalıdır. Bu konu ile ilgili acil düzenlemeler yapılmalıdır.Karantinaya alınan sınıflarda uzaktan eğitime geçilmektedir. Ancak MEB’ in yayınladığı son verilerle en az 4 milyon 247 bin öğrenci uzaktan eğitime ulaşamamakta, ulaşabilen öğrencilerin yüzde 61’ i ise cep telefonu ile erişim sağlamaya çalışmaktadır. Çocuklarımızın ihtiyacı olan cihaz ve internet erişimi acilen ücretsiz sağlanmalıdır.

“CİDDİ SORUNLARA NEDEN OLACAK”

Havaların soğuması ile birlikte pencereler ve kapılar kapanmaya başladı. Havalandırma sisteminin olmaması salgın açısından riski artırıyor. Tüm okullarda havalandırma sistemin sağlanması için bir an önce önlem alınmalıdır.Günlerin kısalması ve ileri saat uygulamasının olmamasından dolayı öğrenciler ve eğitim emekçileri kısa süre sonra zifiri karanlıkta okula gitmeye başlayacak. İkili eğitimin devam ettiği okullarda ise bu sorun hem çocuklarımızın, öğretmenlerin güvenliği, hem de okullara ulaşım ve dinlenme hakkı açısından ciddi sorunlara neden olacaktır. Siyasi iktidar mutlaka bu konuda adım atmalı ve enerji tasarrufu sağlamadığı açık olan bu karardan vazgeçerek ileri saat uygulamasına geçilmeli, gün ışığından daha fazla yararlanmalıdır.

“ÜCRETLİ İZİN HAKKI VERİLMELİ”

Ekonomik kriz derinleşiyor ve çocuklarımız da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Tüm öğrencilere ücretsiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmeli, ücretsiz su sağlanmalıdır.Karantinaya alınan sınıflarda görüyoruz ki çocuklarımızda pozitif vakaların çıkması ile birlikte velilerde de pozitif vaka artışı hızla yayılmaktadır. Ayrıca pozitif tanısı konulan ve karantinaya alınan sınıflarda çocuklarımızın bu zor dönemlerinde ebeveynlerine ihtiyacı vardır. Karantinaya alınan tüm sınıflarda karantina süresince ve pozitif tanısı konulan çocuklarımızın tedavisinin devam ettiği süre boyunca çalışan tüm velilere ücretli izin hakkı verilmelidir.

“KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL”

MEB’in önceliği öğrencileri sınava hazırlamak, yarıştırmak, rekabet ettirmek. Bizim önceliğimiz ise çocuklarımızın içinde yaşadıkları dünyayı algılamaları, ilgi ve yeteneklerinin farkına vararak onları geliştirmeleri ve bilişsel, psikolojik, sosyal, duyuşsal ve fiziksel olarak gelişmeleridir. Salgında yaşanan eğitim kayıplarını telafi etmeden öğrencilerimizin eğitimlerine sağlıklı olarak devam etmesi mümkün değildir. DYK değil gerçek bir telafi programı istiyoruz. Sadece 7. ve 11. sınıflar için değil tüm sınıflar için önlem alınmasını istiyoruz. 20’nci Eğitim Şurasına Veli-Der olarak katılmayı talep ettik ve Salgında Eğitimde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlığının Şura gündemine eklenmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu konuda tüm velileri bu haklı sese güç vermeye çağırıyoruz. Salgının eğitim alanını dağıttığı koşullarda toplanan Şura’nın gündeminde “Salgın ve Eğitimin” olmaması kabul edilebilir bir durum değildir ve Öğrenci Veli Derneği olarak salgının gündeme dahi alınmamasını kabul etmiyoruz.”

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum