Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de çalışma saatleri normale döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 'Covid- 19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler' başlıklı genelge Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Bu duruma göre Kocaeli'de çalışma saatleri 08.30 ile 17.00 arasında olacak

Kocaeli'de çalışma saatleri normale döndü
02 Mart 2021 - 00:11 - Güncelleme: 02 Mart 2021 - 01:01
Yarından itibaren Kocaeli'deki kamu kurum ve kuruluş personeli, normal düzen olan 08.30 - 13.00 ile 13.30 - 17.00 saatleri arasındaki mesai uygulamasına başlayacak. 
Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan, yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç, 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacak. İdari izinli sayılanların bu sürede mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacak. Bu personeller, amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevlerine dönecek.

KOCAELİ'DEKİ TÜM BELEDİYELER, DEZENFEKTAN İÇİN YARIN TOPLANACAK
Kamu kurum ve kuruluşlarınca bu süreçte tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahallerle kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtilirken, Kocaeli'deki tüm belediyeler bu konuda yarın bir araya geliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, ilimizde yürütülecek dezenfekte çalışmaları kapsamında oluşturulan Kriz Masası'ndaki çalışmalar 03 Mart 2021 Çarşamba günü 12 İlçe Belediyesinin katılımıyla başlayacak olup alınan tedbirlerin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi
Öte yandan 26 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara esnek çalışma yöntemlerinin uygulanmasına ilişkin 'Covid- 19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler' konulu genelge yarından itibaren yürürlükten kaldırılmış olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum