Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de bir yılda 76 bin kişi iş sahibi oldu

TEPAV tarafından hazırlanan “İstihdam İzleme Bülteni”ne göre Kocaeli, 1 yılda 76 bin kişi iş buldu.Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), ekonominin Mayıs ayı karnesini çıkardı.  

Kocaeli'de bir yılda 76 bin kişi iş sahibi oldu
12 Ağustos 2021 - 11:53
TEPAV, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Mayıs verilerini değerlendirdiği İstihdam İzleme Bülteni’yle, sektörlerde yaşanan hareketliği ortaya koydu. Bültende çarpıcı veriler dikkat çekerken, en fazla istihdam artışının yaşandığı sektör inşaat oldu.  TEPAV’ın değerlendirdiği bilgilere göre, Mayıs ayında sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 10,5 oranında artarak 21,9 milyon olarak gerçekleştiği belirtildi. Kovid-19 pandemisinin geçtiğimiz yıl yaşanan etkisi verilerde net şekilde görünürken, aynı süreç içerisinde esnaf sayısında yüzde 7,5’lik artış, çiftçi sayısında ise yüzde 7,6’lık düşüş yaşanması dikkat çekti. Kamu sektöründe sigortalı çalışan sayısında ise yüzde 0,8’lik bir artış yaşandı.

KOCAELİ’DE 76 BİN YENİ İSTİHDAM
TEPAV’ın verilerine göre, Kocaeli işyeri sayısı ve çalışan işçi sayısı en fazla artan iller arasında yer aldı. Sigortalı ücretli çalışan sayısı en fazla artan il İstanbul, en az artan il Ardahan oldu. En fazla artış 425 bin ile İstanbul’da yaşandı. İstanbul’u 128 bin artışla Ankara, 127 bin artışla İzmir takip etti. Son 1 yılda Kocaeli’de sigortalı ücretli çalışan sayısı ise 76 bin 923 oldu. Kocaeli’de KOBİ sigortalı çalışan sayısı ise son bir yılda 45 bin 529 kişi arttı

KOCAELİ’DE 4 BİN İŞYERİ AÇILDI
Son bir yılda işyeri sayısı tüm illerde arttı. İşyeri sayısı en çok artan il 48 bin artışla İstanbul oldu. İstanbul’u İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa takip etti. Kocaeli’de ise son bir yılda kurulan iş yeri sayısının ise 4 bin 847 olduğu belirtildi. Öte yandan Kocaeli’de, sigortalı ücretli kadın çalışan sayısı ise 18 bin 456 kişi arttı. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum