Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilan ettiği Cumhuriyet'in ilanının 97. yıl dönümünün kutlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Valiliği tören düzenledi.

Kocaeli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu!
29 Ekim 2020 - 12:52
Kocaeli Valiliği protokol girişi önünde gerçekleşen törene; Vali ’un yanı sıra Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Deniz Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ümit İlbayı, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Seddar Yavuz, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, Başsavcı Habib Korkmaz, Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş , CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Yavuz, protokolün bayram tebriklerini kabul etti. Ardından törene geçildi. Günün anlam ve önemlini belirten konuşma yapan Vali Seddar Yavuz şu ifadelere yer verdi: “Gönlümüzden geçen arzuladığımız kutlamayı yapamadığımızın burukluğu içindeyiz. Covid-19 salgını artışı devam ediyor. Kocaeli Valisi olarak herkesi uyarıyor ve tedbirli olmaları için rica ediyorum. Bin yıldır aziz topraklar için şehit düşenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizi minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti'nin yeniden doğuşudur. Sevgili gençler lütfen çok çalışın. Millet için ne yapmamız gerektiğine dikkat etmeliyiz. Bilgi üretmeliyiz. Sizlere güveniyoruz. Biz bu kadar başardık. Sizler bu bayrağı daha yükseklere çıkartıp, onurlandıracaksınız. Okuyun, sorgulayın. Biz yeni kurulmuş bir devlet değiliz. Biz olmadan dünya tarihi olamayacak bir devletiz. Biz dün büyüktük, bugün büyüğüyüz,
yarın daha büyük olacağız.”

Ödül alan öğrenciler;

Resim
1. İzmit Yahya Kaptan İ.Ö.O. Eylül Mandıralı
2. Gölcük Piri Reis İ.Ö.O Esma Bekil
3. Karamürsel Kaymakam Hikmet Özbağcı İ.Ö.O İpek Kaya

Şiir
1. Derince Özel Asaf Ortaokulu Bade Nazl Şenkaya
2. Çayırova Özel Tepe Ortaokulu Zeren Karaağaç
3. Körfez İgsaş Ortaokulu Hatice Kaya

Kompozisyon
1. Darıca Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Zeynep Sude Bıyık
2. İzmit Cahit Elginkan Anadolu Lisesi Zeynep Nil Erkoç
3. Çayırova Ertuğrul Kurdaoğlu Anadolu Lisesi Sudenaz Aslan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum