Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli Barosu'ndan açıklama geldi!

Sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklere genelge kapsamında 1 Aralık'a kadar izin verilmeyecek. Konu ilgili açıklama yapan Kocaeli Barosu, bu kararı ‘trajikomik’ olarak yorumladı.

Kocaeli Barosu'ndan açıklama geldi!
05 Ekim 2020 - 10:53
Baro seçimleri ile  Türkiye Barolar Birliği (TBB) genel kurulu, İçişleri Bakanlığının sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklere 1 Aralık'a kadar izin verilmemesine yönelik genelgesi kapsamında ertelenecek. Sağlık Bakanlığının önerisi, Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge kapsamında sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 1 Aralık'a kadar ertelenmesine yönelik genelge baro seçimlerini de etkileyecek.  

BARODAN AÇIKLAMA GELDİ
Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Barosu, Bakanlığın koronavirüs ile ilgili baro seçimlerine gösterdiği hassasiyeti sosyal hayat ve çalışma hayatının her alanında göstermesini istedi. Avukatların her gün en az bir genel kurula katılacak insan sayısı kadar adliyede insana temas ettiğini belirten Baro, kararın samimiyetinin sorgulanması gerektiğini belirtti.  

BELİRSİZ BİR HALE GELDİ
Baroların kamu kurumu niteliğinde kurumlar olduğunu hatırlatan Kocaeli Barosu, “Barolar, son rakamı çift olan yıllarda olmak kaydıyla iki yılda bir Ekim ayının ilk haftası içinde baro başkanının daveti üzerine gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplanırlar. Kocaeli Barosu Olağan Genel Kurulu çoğunluklu 3 Ekim, seçimlerinse 4 Ekim’de yeterli çoğunluğun sağlanmaması halinde 10-11 Ekim tarihlerinde yapılması planlandı. İçişleri Bakanlığı Genelgesi, YSK’nın 2 Ekim tarihli kararı, ardından da Kocaeli İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile Baromuz Genel Kurulu’nun yapılıp yapılmayacağı belirsiz bir hale getirilmiştir.

 ‘SAMİMİYET SORGULANIR’
Hayatın her anını koronavirüs illetinin tehdidi altında, sosyal mesafeli ve tedbirli olarak yaşarken, her gün adliyelerde yeni vakalar ile kapatılan kalem ve mahkemelere şahit olurken, adliye koridorlarında her gün bir genel kurulun onlarca fazlası insanla temas etmek zorunda bırakılırken korona tedbirleri alınmıyor. Ancak avukatların hak arama mücadelesi için çıktığı sokaklarda ve meslek örgütünün iradesinin belirlendiği genel kurullarda akla gelmesi, bu tedbirler konusunda yöneticilerin samimiyetinin sorgulanmasına neden olmaktadır.

 ‘HER KESİMDE TEDBİR ALINSIN’
Baro genel kurullarında yayılma riski olan virüsün aynı tarihlerde yapılması planlanan siyasi parti kongrelerinde yayılmayacağının düşünülerek Baro Genel Kurulun yasaklanması trajikomiktir. Baromuzun iradesinin oluşmasına genelge merkezli bir takım idari kararlar ile mani olunmasının doğru olmadığını yineliyoruz. Hayatın her alanında vatandaşlarımız risk altındayken, bazı hesaplarla sadece belli organizasyonların yasaklanmaya çalışılmasını kınıyoruz. Koronavirüs ve virüs bulaşma riski bu denli üst seviyeye çıkmışsa sosyal hayat ve çalışma hayatının her kesiminde bu konuda daha nitelikli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum