Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli 15 Temmuz'u 'duayla nöbette' andı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Milli İrade Meydanı’nda ‘Duayla Nöbet’ adlı program gerçekleştirildi. Program öncesi alanın giriş çıkış noktalarında polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kocaeli 15 Temmuz'u 'duayla nöbette' andı
16 Temmuz 2021 - 13:03
Programa Vali Seddar Yavuz, Vali’nin eşi Selda Yavuz, AK Parti Milletvekili Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kocaeli Başsavcısı Habip Korkmaz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Cumhurbaşkanlığı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, İYİ Parti Başkan Vekili Turgut Karagöz, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “ Şehitlerimize şükranlarımızı sunmanın nöbetindeyiz. Onların memlekete yaptıklarını ne dersek anlatmış oluruz diye düşündüm ve söyleyecek bir söz bulamadım. Arkadaşlarımız program için büyük emek verdi. Bundan 5 yıl önce burada demokrasi nöbeti tutuluyordu. Bu nöbet dünyanın nöbeti aslında.

“ÇOK KUTLU BİR DURUŞ”
15 Temmuz’da yaşadıklarımız milletimizin iradesine kast edenlere karşı duruşu bizim asla unutmamamız gereken ruhtur. Bu ruh dünya için anlam ifade ediyor. Çok kutlu bir duruştu bu duruş. Milletin hürriyetine sahip çıkmasının en güzel örneklerinden biriydi o duruş. Bu halka neyi nasıl yapması gerektiğini söyleyenlere karşı duruşun sembolüdür 15 Temmuz. Bu millet dünya nöbetini tutmaya devam edecek.”

“BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ”
Büyükakın’ın ardından konuşan AK Parti Milletvekili Fikri Işık şöyle konuştu: “Tarihimizde büyük sıkıntılar atlattığımız dönemler oldu. Bu topraklar bize vatan olduğundan beri rahat yıllarımız azdı. Daima millete yönelik saldırılar oldu. Bu saldırılar dışarıdan geldiğinde çok büyük sıkıntı olmadı. Milletin azmi dış tehditi yenmeye yetti. Yenilmez denilen ordular en acı yenilgilerini tattı. Bu millet bir daha toparlanamaz dedikleri zamanda Kurtuluş Savaşı’nı verdik. Bir mucize gerçekleştri. Anadolu destan yazdı.

“HAİNLER KAÇAMADI”
Çok sıkıntılı bir geceydi ama halk sokağa inince hainlerin morali bozuldu. O sıralar telefon trafiğiyle ciddi bir mücadele verdik. Saat 02.30’da artık darbenin başarılı olamayacağı anlaşıldı. Son bir hamle yaparak meclisi bombaladılar. Bir karar verdik, Akıncı’nın tüm pistleri bombalanacak ve hiçbir hain kaçamayacak dedik. Pistler bombalandı ve o hainler kaçamadan yakalandılar. 15 Temmuz tarihimizde yaşadığımız en melun girişimlerden birisi. O darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye emperyalist güçlerin bölgedeki truva atı olacaktı. Türkiye bölgeki mazlumlara umut olan bir ülke konumuna geldi. Daima dikkatli olacağız. Hain emellerin farkında olacağız. Gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

“MİLLİ BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMELİYİZ”
Fikri Işık’ın ardından kürsüye çıkan Vali Seddar Yavuz, “Bu coğrafya’da başlayan görüşümüz bize Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti bahşetmiştir. Biz bir olduğumuzda her daim başarılı olduk. Hiçbir yeri sömürmek için gitmedik. İslamı en iyi anlaış milletiz. Zafer Allah’ın takdiridir. Din kisvesi altında toplumun değerleri kullandılar. Sinsi bir kılıfla maalesef ülkemizde bir girişime kalkıştılar. Hücresel bir yapılanma. 15 Temmuz asla unutturulmamalıdır. Milli birliğimizi pekiştirmeliyiz. Sahip çıktığımız şey namusumuzdur. Bunu herkes böyle bilsin. Bunlar aslında Türkiye Cumhuriyeti’ni işgal etmeye çalışmışlardır. Çocuklarımıza dinimizi öğretelim. Aslında 28 Şubat olmasaydı 15 Temmuz olmazdı. 28 Şubat din eğitiminin önüne ciddi bir eğitim engel koymuştur. Dikkat edin hiçbir FETÖ’cü ciddi anlamda Kuran’ı bilmezler. Eğer kişi alimse bu kaynaklardan sonra gelir. Siz kaynakları hiçe sayarsanız geleceğniz başka bir nokta olamaz. Çocuğunuza lütfen din eğitimi verin. 4-6 yaş Kuran kursu var. Çocuklara özel hoca tutup din öğretiyor muyuz? Hokkabazlara hayır demenin yolu dinimizi öğretmekten geçiyor. Aklınızı kiraya vermeyin. Müslüman sorgular” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum