Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kızılay Darıca'dan plazma bağışı çağrısı!

Türk Kızılay Darıca Şubesi, koronavirüse yakalanan ve sağlığına kavuşan vatandaşlara plazma bağışında bulunmaları yönünde çağrıda bulundu.

Kızılay Darıca'dan plazma bağışı çağrısı!
11 Nisan 2021 - 13:51
Plazma bağışı ile sağlığına kavuşmayı bekleyen insanların olduğunu hatırlatan Türk Kızılay Darıca Şubesi’nden, 'Plazma Bağışınla İnsanlık Kazanacak' açıklaması yapıldı. Covid-19 geçirip sağlığına kavuşan vatandaşlara plazma bağışında bulunmaları yönünde çağrıda bulunan Türk Kızılay Darıca Şubesi, tedavi bekleyen hastalara umut olunması gerektiğini vurguladı.

KİMLER PLAZMA BAĞIŞINDA BULUNABİLİR

Türk Kızılay Darıca Şubesi tarafından yapılan açıklamaya göre;

* 18-60 yaş arası (19 yaşından gün almış, 61 yaşından gün almamış) bağışçılar,

* Erkek ya da gebe kalmamış (düşük ve kürtaj dahil) kadın bağışçılar,

* Daha önce kendilerine kan transfüzyonu yapılmamış bağışçılar,

* COVID-19 hastalığına yakalanmış ve sonrasında iyileşmiş bireyler plazma bağışında bulunabiliyor.

İYİLEŞMENİN ÜZERİNDENEN AZ 14 GÜN GEÇMİŞ OLMASI GEREKİYOR

Bağışçı adayının COVID-19 hastalığı tanısı aldığına dair laboratuvar test sonucu olması gerektiğini vurgulayan Türk Kızılay Darıca Şubesi, klinik olarak (Ateş, öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları, tat ve koku alma kaybı veya ishal belirti ve bulguları gibi) iyileşmenin üzerinden en az 14 gün geçmiş olması, sürüntü örneklerinden çalışılmış en az 2 adet PCR test sonucu negatifliğinin (testlerden birisi son 48 saat içerisinde yapılmış olmalı) olması gerektiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, klinik iyileşmenin üzerinden 28 gün geçti ise test negatifliği şartının aranmadığı belirtilirken, plazma bağışında bulunmak isteyenler ve detaylı bilgi edinmek isteyenlerin Türk Kızılay Kocaeli Kan Bağış Merkezi ile 0262 311 12 02 nolu telefondan iletişime geçebileceği vurgulandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum