Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu, Darıca'dan iktidara yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü Kocaeli programının ilkini sabah saatlerinde Darıca’daki muhtarlar ve kanaat önderleriyle kahvaltıda bir araya gelerek gerçekleştirdi

24 Haziran 2021 - 13:01 - Güncelleme: 26 Haziran 2021 - 16:31
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlığı tarafından düzenlenen Kanaat Önderleri, STK ve Muhtarlar buluşmasına katıldı. Darıca Hegsagone Otel’de düzenlenen programa TBMM Başkanvekili Haydar Akar, PM üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tahran, eski genel başkan yardımcısı Hurşit Güneş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, SP İl Başkanı Zafer Mutlu, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, CHP’nin eski milletvekilleri, Darıca ilçe Başkanı Gökhan Aktaş ve yönetimi, diğer ilçelerin başkanları, muhtarlar ve STK yöneticileri katıldı.


Konuşmasının önemli bir bölümünü muhtarlarla ilgili yaptığı konuşmasına ayıran Kılıçdaroğlu, ‘’Bu topraklarda yapılan ilk seçim bir muhtar seçimidir. Kastamonu’da Taşköprü’de yapılmıştır. Muhtarlara ilerleyen süreçte gerekli önem ve özen gösterilmemiştir. Muhtarların özel bir kanunu neden yok? Bunu neden talep etmiyorsunuz, bu sizin en büyük hakkınız. Rakibiniz varsa bütün oy pusulasını alırsanız cebinize koyarsınız sizin de seçimlerde birleşik oy pusulanız olması gerekiyor. Adaylara bakar, kendi istediğine bakar oyunu atar. Sizin mahalle ile mecliste bir konu görüşülecek sizi meclise davet ediyorlar mı, görüşünüzü alıyorlar mı? Siz ve mahalleniz ile karar alıyorlar ama sizin haberiniz yok. Mahalle ile bir karar alınacaksa muhtarlar o meclise katılacak ve zorunlu olarak söz olacak. Ya kabul edilmesini isteyecek yada şu sebeplerden reddedilmesini isteyecek. Mahalle ile karar alınacaksa o mahalle muhtarı katılmalı ve karar alınırken orada olmalı.  Muhtarlara verilecek yardımcı personel hakkında konuşan, “Her muhtara bir tane yardımcı personel vereceğiz, devlet görevlisi olacak ve yeni bir muhtar seçilse de gerekli bilgileri muhtara aktaracak. Muhtara özel kalem müdürü verilir mi dediler, neden verilmesin arkadaş? Herkesin var muhtarın neden olmasın. Siz mahallenin güveni ile seçiliyorsunuz. Bağımsız bir kamu görevlisinin muhtarlıkta görevli olması gerek. Muhtar sizin bütçeniz var mı? Neden yok bütçeniz, seçimle gelen herkesin bütçesi var. Fakir bir aile diyelim çocuğu sınava gidecek parası yok ilk kime ulaşır muhtara ulaşır ama muhtarın bütçesi var mı yok neden yok?” 


KOCALİ GİBİ BİR YERDE HALA ELEKTRİK VE İNTERNET YOK
Benim gençliğim bu kentte geçti. Kocaeli gibi bir yerde hala elektrikler kesiliyor. İnternet kesintisi var mı var? Fakir ailelerin çocuklarının EBA’ya ulaşma hakkı yok mu? Hangi gerekçe ile bu sorunlar çözülmüyor. Kocaeli çevre kirliliği açısından çok hassas bir kent. Bütün dünya çevre kirliliği konusunda çok hassas. Çevre kirliliği nedeniyle şu adımı attılar desin biri bana. Kocaeli Üniversitesinde bir hoca hava kirliliği ile ilgili araştırma yaptı üniversiteden attılar. Müsilaj neden var? Denizde oksijen bitti müsilaj çıktı. Yıllardır bilim insanlar uyarıyor neden kimse sesini çıkarmıyor. Gençliğimde Kocaeli’de denize giriyordum. Buyurun şimdi kim denize girecek.


BİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRİYORSA BU, BU DEVLETİ YÖNETENLERİN SORUNUDUR

İşsizlik ve yoksulluk bu ülkede çok fazla. Fakir ve fukaranın çocukları görmezden geliniyor. 10 milyon işsiz var bu memlekette. İşsizlerin sorunu nasıl çözülür bilmiyoruz. Bir insan fakir olabilir. Ama bunun derdi devleti yönetenlerin olmalı. Bir çocuk aç yatağa giriyorsa bu devleti yönetenlerin sorunudur. Herkesi kucaklayan, yoksulunu kollayan bir devletten yanayız. 5'li çeteye 21 milyar lira veriyorlar, milyonlarca esnafa ise 10 milyar yardım verdiler. Her şeyi sattılar. Makina Kimya Enstitüsünü satmaya çalışıyorlar. İşçiler ayakta, biz destek veriyoruz. Sizler de onlara sahip çıkmalısınız.

İNANÇ ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ

Kimlik üzerinden siyaset yapmak tüm demokrasilerde yasaktır. İnanç üzerinden siyaset yapılmaz. Allah ile kul arasına kim girebilir? Herkesin inancı benim başım üzerinedir. Ama kimliği ve inancı yüzünden bir kişi ötekileştirilirse ona karşı ben dururum. Bizim de bu konuda eksiğimiz, kusurumuz var. Bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan CHP’dir. Hiç kimsenin sahip çıkmadığı kesimlere sahip çıktı. Bütün OSB’lerde teknoloji liseleri kuracağız. Çocuklarımız burada istedikleri bölümde okuyacak ve mezun olduğunda işi hazır olacak. Üniversiteye girdiğinde artı puanla gidecek

DEMOKRASİNİN OLMADIĞI YERDE GELİŞME OLMAZ

Tüm Türkiye’de 6,5 milyon Suriyeli var. Oradaki kavgayı bitireceğiz. Evlerini, hastanelerini yapacağı ve buyurun evinize gidin diyeceğiz. Biz vatandaşımızın hakkını korumak zorundayız. Yaşanan tüm acıları sonlandıracağız. Bu devleti kuranların tamamı meydanlarda savaşmıştır. Ama savaş bittikten sonra Yurtta Barış Dünyada Barış dediler. Biz tüm komşularımızla barışacağız. Bu ülkenin öncelikle demokrasiye ihtiyaç vardır. Adalete ihtiyaç var. Demokrasinin olmadığı hiçbir ülke gelişmemiştir. Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde gelişim olmaz. Bunları değiştireceğiz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum