Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kent Konseyi'nden Türk dünyası'na projeler

Kocaeli Kent Konseyi bünyesinde bulunan Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Çalışma Komisyonu başkanlığına Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar getirildi

Kent Konseyi'nden Türk dünyası'na projeler
08 Ağustos 2021 - 13:51
Kocaeli’nde yıllardır yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Kocaeli Kent Konseyi yeni Başkan Ali Korkmaz ve ekibince anlamlı bir projeye daha imza atıyor. Türkiye için de önemli neticeler doğurması plânlanan büyük bir vizyon çalışması için çalışmalar ciddi projeyi harekete geçirmenin kararlılığı içindedir.
Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Çalışma Komisyonu Başkanı olarak görevlendirilen Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar şunları ifade etti, “Kocaeli’miz için hayata geçirilecek bu projelerin getirisinin büyük olacağını umuyor, başarılar diliyoruz. Kent Konseyi Proje Koordinatörü Nebi Karakoyun perşembe günü Haydar Aliyev Kültür Evimiz de bizi ziyaret ettiler. Nebi Bey ile samimi, önemli ve de faydalı bir tanışma ve görüşme yaptık. 
Detayını önümüzdeki hafta bir araya gelince kesinleştireceğimiz teklif edilen projede şimdiden ana hatlarda mutabık durumdayız. Benden Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Çalışma Komisyonu’nu kurmam ve faaliyete geçirmem istenmekte. Yıllardır bu konuda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları takip ettiklerini ve takdir ettiklerini dile getirerek birlikte yeni başarılı projeleri hayata geçirmenizi diliyor ve bekliyoruz temennisinde bulundu.
Kendilerine bu güzel duygu, düşünceleri ile ziyaretleri için kurumumuz ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.
Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Çalışma Komisyonuna Türkiye, Azerbaycan, diğer Türk Cumhuriyetleri ve bir çok ülkeyi kapsayacak konularında bilgi ve emek sahibi, araştırmacı zamanını ayıracak vizyon ve misyon sahibi kişileri bir araya getireceğiz. Böylece kalıcı bir Çalışma Komisyonu oluşturmak amacında ve kararındayız.”
Kent Konseyi Proje Koordinatörü Nebi Karakoyun da şunları söyledi, “Kent Konseyimize bağlı 19 ayrı çalışma Komisyonumuz var. Bunlardan bir tanesi de Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Çalışma Komisyonu. Bu komisyonun başkanlığı ve oluşturulacak komisyon üyelerinin belirlenmesi konusunda Sayın Başkanımız Ali Korkmaz Bey, Bilal Başkanımızın adını önerdiler. Söz konusu komisyonda birlikte faydalı işler yapabileceğimiz komisyon üyelerinin belirlenmesi ve çalışmalarımızın planlanması için birlikte çalışacağız. Bilal Başkanımızın sürmekte olan tedavisinin de bir an önce neticelenmesini ve sağlığına kavuşmasını Yüce Allah’tan diliyoruz” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum