Katı atık sahalarına çözüm oluşturacak uluslararası proje başladı
Vahşi katı atık depolama sahalarına çözüm üreterek çevresel sorunları azaltacak Avrupa Birliği projesi GTÜ yürütücülüğünde başlatıldı.
Yayınlanma :
09.07.2021 16:07
Güncelleme :
10.07.2021 15:52


PROJE ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERE ÇÖZÜM ÜRETECEK
30 Haziran-1 Temmuz 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen proje başlangıç toplantısında açılış konuşmasını yapan proje yütücüsü Prof. Dr. Selçuk Toprak, bu projenin çok önemli bir çevresel soruna çözümler üretmek ve ulusal/uluslararası çalışmalara katkı koymak amacıyla ortaya çıktığını ve alanlarında uzman olan uluslararası ekiplerin bu ortak amaç doğrultusunda bir araya geldiğini belirtti. Ülkemizde, Avrupa'nın pek çok ülkesinde ve dünyada mühendislik görmeden yapılarak halen kullanılan veya terk edilmiş katı atık depolama sahalarının iyileştirilmesinin önemine işaret eden Prof. Toprak, projenin çıktıları olan yeni geliştirilecek akıllı karar destek sistemleri, yeterlilik araçları, çok dilli e-öğrenme platformu, öğrenme modülleri ve akıllı rehberlik el kitabının sürdürülebilirlikle ve konuyla ilgili çeşitli sektörlerde çözümlere ve yetkinliklerin geliştirilmesine katkı sağlayacağına özellikle vurgu yaptı.
PROJEDE TAKVİM NETLEŞTİ
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN da, tüm ortakları ve GTÜ proje ekibini (Prof. Dr. Selçuk TOPRAK, Prof. Dr. Banu ÇETİN, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem BALÇIK ve Araş. Gör. Oğuz DAL) kutlayarak, bu projenin yalnızca proje ortağı olan ülkelere değil, AB içinde ve dışındaki diğer ülkelere de faydalar sağlayacak fikri çıktılar üreteceğinden emin olduğunu ifade ederek başarılar diledi. 2 gün süren toplantılarda ulusal raporlar sunularak, sorunlar tartışıldı ve projenin fikri çıktılarının üretilip hizmete sunulması takvimi netleştirildi. Projenin web sayfası https://smart-envi.gtu.edu.tr/ adresinden sunularak, paylaşımların tüm ilgilenenlere bu adresten ve ilgili sosyal medya hesaplarından yapılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 2 yıl sürecek projenin sonlarına doğru 5 ortak ülkede tüm paydaşlarla çalıştaylar yapılması ve proje bitişinde de GTÜ'de herkese açık kapsamlı, uluslararası bir konferans gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: