Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kastamonu Entegre yanıyor!

Gebze’de faaliyet gösteren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi’de yangın çıktı.

Kastamonu Entegre yanıyor!
30 Eylül 2012 - 17:48
Gebze’de faaliyet gösteren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi’de yangın çıktı. Gebze`ye bağlı Tavşanlı Köyü sınırları içinde, D-100 Karayolu kenarında kurulu, sunta ve ahşap imalatı yapılan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi Fabrikası`nın ısıtma işlemlerinin yapıldığı kazan dairesinde, henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Mesai saati çıkan yangın sonrasında alevlerin fabrikayı sarma tehlikesi sebebiyle çalışanlar tahliye edildi. 
 
İTFAİYE ZORLANDI 
Sunta ve diğer ahşap ürünlerinin imalatı yapılan, bahçesinde de yüzlerce ton işlenmiş ahşap ürünü ile tomruk yığınları bulunan fabrikadaki yangın hızla büyüdü. Yangında Gebze İtfaiyesi yetersiz kalınca, Dilovası, Darıca, Çayırova, Körfez, Derince ve İzmit`ten de itfaiye ekipleri, olay yerine giderek söndürme işlemlerine yardımcı oldu. Kazan dairesinde çıkan yangına çok sayıda itfaiyeci müdahale ederken, alevlerin fabrikanın diğer bölümlerine sıçramaması için çabalayan itfaiye erleri zor anlar yaşadı. 
 
SÜRÜCÜLER HEYECANLANDI
Tesislerin, D-100 Karayolu'na yakın noktada olması nedeniyle, yoldan geçen araç sürücülerini de heyecanlandıran yangında çıkan dumanlar, Gebze ve Dilovası ilçelerinin tamamından görüldü. Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları ve soğutma amaçlı olarak diğer ürünlere sürekli su sıkmaları sayesinde saat 12.20 sıralarında söndürüldü. Güvenlik güçleri yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı.