Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kastamonu Entegre laminat parke grubuna "Greenguard Gold" sertifikası

Güvenilir, konforlu ve sürdürülebilir ürünleriyle yaşam alanlarına değer katan Kastamonu Entegre, laminat parke ürün grubu için “Greenguard Gold” sertifikasını almaya hak kazandı. Uluslararası alanda önemli sertifikalardan biri olan “Greenguard Gold”, ürünün düşük emisyonlu olduğunu ve sağlıklı bir yaşam alanı için uygunluk kriterlerini taşıdığını ifade ediyor. 

Kastamonu Entegre laminat parke grubuna "Greenguard Gold" sertifikası
27 Mayıs 2024 - 12:30 - Güncelleme: 28 Mayıs 2024 - 15:24
Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre parke ürünleriyle, sağlık, güvenlik, sürdürülebilirlik gibi alanlarda dünyanın önde gelen kuruluşlarından UL Solution (Underwriters Laboratories) tarafından verilen ve kurumun en yüksek derecelendirme seviyesi olan “Greenguard Gold” sertifikasını almaya hak kazandı.  Dünya çapında 400'den fazla kod, derecelendirme sistemi ve satın alma politikası tarafından tanınan ve referans gösterilen Greenguard sertifikasyonu ile Kastamonu Entegre’nin çevre dostu ürünleri ve iç mekânlarda ortaya koyduğu sağlıklı ve güvenilir çözümleri bir kez daha tescil edilmiş oldu. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Uluslararası alanda geçerliliği olan prestijli bir sertifika almaktan dolayı mutluyuz. İç mekânların hava kalitesi, mekânlarda kullanılan malzemelerden büyük oranda etkileniyor.  Yapı malzemeleri ve mobilyalarda bulunan kimyasallar buharlaşma gibi çeşitli nedenlerle havaya karışıyor ve mekândaki havayı kirletiyor. Bu sertifika çevreye ve insan sağlığına zarar verebilecek özellikteki kimyasal gazları ifade eden ‘Uçucu Organik Bileşikler’ (Volatile Organic Compounds) başta olmak üzere çeşitli kimyasallarla ilgili en titiz derecelendirme ölçütü. İnsan ömrünün önemli bir kısmının geçtiği iç mekânlardaki hava kalitesi açısından çok önemli olan bu sertifika, çocuklar ve nefes yollarıyla ilgili hastalıklarla mücadele eden kullanıcılar başta olmak üzere herkes için kritik bir ihtiyacı karşılıyor. Sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarını temsil eden sertifika ile, müşterilerimize verdiğimiz taahhütlerimizin uluslararası otoriteler tarafından da takdir edilmesi gurur verici” diye konuştu.

Başarı bir kez daha tescillendi

Çevre dostu üretimi belgeleyen Blue Angel (Mavi Melek) sertifikasını Türkiye’de alan ilk parke markası olan Kastamonu Entegre, “Greenguard Gold” sertifikasıyla çevresel performansını uluslararası düzeyde bir kez daha tescillemiş oldu. Ürünlerin yaşam döngüleri boyunca ortaya çıkardığı çevresel etkileri, şeffaf ve karşılaştırılabilir bir biçimde doğrulayan Çevresel Ürün Beyanı (Environmental Product Declaration) belgesine de sahip olan şirket, sürdürülebilirlik alanındaki öncü çalışmalarıyla Avrupa Birliği gibi önemli kuruluşların takdirini topluyor. 

Çevre dostu, güvenilir ve yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken Kastamonu Entegre, ahşap bazlı panellerde sıfır formaldehit emisyonuna işaret eden NAF (No-added formaldehyde) özellikli, Türkiye'nin fosil bazlı kimyasal içermeyen ilk ahşap bazlı paneli Pureboard’un da üreticisi olarak biliniyor.

Greenguard Gold sertifikası nedir?

UL (Underwriters Laboratories)’in bir iş birimi olan UL Environment departmanı tarafından verilen Greenguard Gold, ürünün düşük kimyasal emisyona sahip olduğunu tescil eden bir sertifikasyon programıdır. Greenguard Gold sertifikası, kullanılan ürünlerin iç mekân hava kalitesini iyileştirmeye yönelik olduğunu gösterir. Bu sertifikayı almaya hak kazanan ürünler, iç mekân hava kalitesini koruyarak insan sağlığını ve konforunu destekler. Greenguard sertifikasına sahip ürünler LEED v4 ve BREEAM gibi uluslararası yeşil bina sertifikasyon sistemlerinde ve yönetmeliklerde belirlenen tüm emisyon ve içerik kriterlerini sağlar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum