Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kastamonu Entegre 'Global 50 Türk Şirketi' listesinde

Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, Capital Dergisi’nin “Yurt Dışında Kurulu En Büyük Türk Şirketleri” araştırmasında tüm tesisleriyle ilk 50’de yer alarak yeni bir başarıya imza attı.

Kastamonu Entegre 'Global 50 Türk Şirketi' listesinde
13 Eylül 2021 - 14:15
Türkiye’de altı lokasyonda üretim tesisleri bulunan şirket, yurt dışında Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, İtalya ve Rusya’daki fabrikaları ile sektöründe dünyanın 6’ncı büyük üreticisi olarak faaliyet gösteriyor. Kastamonu Entegre, bugün Avrupa’nın 4., dünyanın 6. büyük üreticisi olmanın gururunu yaşıyor. Capital Dergisi’nin hazırladığı “Yurt Dışında Kurulu En Büyük Türk Şirketleri / Global 50 Türk Şirketi” araştırmasında her yıl başarılı sonuçlara imza atan şirket, 2020 listesinde tüm yurt dışı tesisleriyle ilk 50’de yer almayı başardı.

KASTAMONU İTALYA EN HIZLI BÜYÜYEN 3.ŞİRKET

pazarının en büyük MDF üreticisi ve ihracatçısı konumundaki Kastamonu , bu yılki araştırmada 15. sıraya yükselirken, grubun ilk yurt dışı yatırımı ve dünyanın üçüncü büyük kapı paneli üreticisi olan Kastamonu Romanya da yükselişini sürdürerek 25. sıraya yerleşti. Grubun Balkanlar ve Orta Avrupa pazarındaki hakimiyetinde önemli paya sahip olan Kastamonu Bulgaristan ve Natron Hayat (Bosna Hersek) şirketleri ise “Yurt dışında kurulu Türk şirketlerinde 2. Lig” listesinden “Yurt dışında kurulu Türk şirketlerinde 1. Lig” listesine yükseldi. Bulgaristan tesisi 50 şirket arasına 43. sıradan girerken, Natron Hayat da 44. sırada yer aldı. 2017 yılında kurulan ve %100 geri dönüşümlü üretim yapan Kastamonu İtalya ise hızlı büyümesine devam ederek “Yurt Dışında Kurulu En Büyük Türk Şirketleri” listesine 50. sıradan giriş yaptı. İtalya tesisi ayrıca, “Yurt Dışında En Hızlı Büyüyen 10 Şirket” listesinde 3. sırada yer aldı.

ÇEVRE ÜLKELERİN YENİ TEDARKİÇİSİ OLDUK

Globaldeki konumlarını her geçen yıl güçlendirdiklerini belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Yeni tesis ve makine yatırımlarıyla kapasitemizi, teknoloji altyapımızı ve katma değerli ürün çeşitliliğimizi sürekli geliştiriyoruz. Pandemi döneminde, artan iç talebi de göz önünde bulundurarak, yurt dışı yatırımlarına ek olarak yurt içi yatırımlarına da ağırlık verdik” dedi. Pandemi nedeniyle kırılan tedarik zincirinin ve Çin menşeli ürünlerde yaşanan kalite problemlerinin etkisiyle çevre ülkelerin yeni tedarikçisi konumuna geldiklerini belirten Yıldız, bu dönemde oluşan yeni ihtiyaçlar doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Hijyen+ özellikli parke ürünlerine ek olarak bu dönemde geliştirdikleri Hijyen+ panel ürünlerinin de ilgi gördüğünü vurguladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum