Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kale Okullarından Geleceğe Yatırım!

Kale Okulları mesleki eğitimlerin önemini bünyesinde bulundurduğu meslek liselerine yaptığı yatırımlarla da göstermeye devam ediyor! 

Kale Okullarından Geleceğe Yatırım!
04 Mart 2021 - 23:02
Ülkemizin ihtiyacı olan alanlara nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla teknik meslek liseleri yatırımlarına devam eden Kale Okulları, teknolojiyle kaliteli eğitimi harmanlayarak hizmet vermeye devam ediyor.  Yaklaşık 800 yıllık köklü bir geçmişi olan usta çırak ilişkisine dayanan mesleki eğitim sistemi, son dönemde teknoloji çağı çocuklarının meslek liselerine uzaklaşmasını sağlamıştı. Ancak yapılan güncelleme ve yatırımlarla talep giderek artmaya başladı. Bunun en önemli sebebi ise birçok okulda iş garantili programların başlaması oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki eğitimde üretim kapasitesini artırmak için son yıllarda önemli yatırımlar yaptı. Yapılan bu yatırımlarla güçlenen mesleki eğitim, Covid-19 salgını ile mücadele günlerinde 81 ilde ve tüm ilçelerde halkın acil ihtiyaç duyduğu maskeden dezenfektan malzemelerine, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu sipere, solunum cihazından maske makinesine kadar çok sayıda ihtiyacı başarılı bir şekilde üretti. 

ATILAN ADIMLAR MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI!

Kale Meslek Liseleri de MEB’in yatırımlarına paralel olarak teknik meslek liselerine ciddi yatırım yaptı. Şimdilik 4 ilde yatırım yapan, gelecekte ise farklı illerde bu anlamda öncü olmak isteyen Kale Meslek Liseleri illere göre şöyle;

SAKARYA 
Biyomedikal, Cihaz Teknolojileri, Elektrik - Elektronik Teknolojileri, İnşaat (iç mimarlık), Teknolojileri, Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojileri liseleri
 
KOCAELİ 
Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, İnşaat (iç mimarlık) Teknolojileri, Sağlık Meslek liseleri (Gebze)

İSTANBUL 
Makine ve Tasarım Teknolojileri, İnşaat (İç Mimarlık) Teknolojileri liseleri

MUĞLA BODRUM 
Gemi Yapımı (Yat İnşa) Alanı, İnşaat (İç Mimarlık) Teknolojileri liseleri

Teknik Meslek liselerinin bulunduğu 4 ilde Kale Meslek Liseleri müdürleri, iş dünyası, esnaf, ilçe müdürlükleri, okul müdürlükleri gibi bir çok özel ve kamu kuruluşunu ziyaret edip bizzat tanıtım yaparak ve okulları tanıtıcı görseller, bilgilendirici broşürler ile kamuoyunu bilgilendiriyor. Kale Okulları yönetimi tüm illerde kendilerine ilginin büyük olduğunu belirterek; “Günümüz şartlarına baktığımızda meslek liselerine olan bu haklı  yönelişin meyvelerini topluyoruz. Eğitim alanında Kale Liseleri ülkemiz genelinde yatırımlarına ve eğitime hizmete devam edecek” dediler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum