Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kale Okulları, Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirecek!

Bodrum’da açacağı Yat İnşa ve İnşaat Teknolojileri Liseleriyle ses getiren Kale Okulları, Kocaeli’nde de Yenilenebilir Enerji Lisesi açmak için düğmeye bastı. 

Kale Okulları, Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirecek!
05 Ocak 2021 - 14:41
Bodrum’da açacağı Yat İnşa ve İnşaat Teknolojileri Liseleri’nden sonra Kale Okulları 28. Okulu Kocaeli’nde açmak için kolları sıvadı.
Bu amaçla Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak  ve  Genel Müdür Yardımcısı A. Murat Yardımcı, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ' u makamında ziyaret ederek ilde açılacak olan Yenilenebilir Enerji Lisesi ile ilgili bilgi verdi.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Kocaeli’nde açılacak olan Yenilenebilir Enerji Lisesi, bu yönüyle Türkiye’de ki ilk lise olacak. 8 bin metrekare kapalı, 4 bin metrekare açık alanı ile bir çok öğrenciye eğitim vereceklerini belirten Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak; “Sayın Vali Seddar Yavuz bu yatırımlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve pandemi döneminde eğitim alanında böyle büyük bir yatırımın ülkemize çok faydalı olacağını söyledi. Sayın Vali ayrıca Kale Okulları’na duyduğu güveni belirterek yapılacak olan çalışmalarda tam destek olacağını da ifade etti. Sayın Valimizin yaklaşımı, bizlere güç verdi. Kocaeli’nde kuracağımız ve Türkiye’de bir ilk olacak Yenilenebilir Enerji Lisesi’nde eğitim alacak öğrencilerimiz, bu alanda yetişmiş personel ihtiyacını karşılayacak. Dünyada gittikçe daha çok önem kazanan yenilenebilir enerji konusunda Türkiye’de, lise düzeyinde eğitim veren ilk kurum olmaktan dolayı çok gururluyuz” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum