Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kadıoğlu'ndan sağlıklı beslenme önerileri

Evde sağlıklı beslenme uyarılarına dikkat çeken Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu evde sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.

Kadıoğlu'ndan sağlıklı beslenme önerileri
05 Haziran 2020 - 23:18

Topluma sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılmasında büyük rol oynayan diyetisyenlerin 6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü’nü kutlayarak çalışmalarında başarılar dileyen Kadıoğlu, koronavirüs hastalığının ülkemizde önemli bir halk sağlığı tehdidi oluşturduğunu belirterek şöyle dedi:

“ Hastalığın bulaşmasını tek başına engelleyebilecek veya tedavi edebilecek herhangi bir gıda olmasa da; sağlıklı ve dengeli beslenmenin, fiziksel aktivite ve düzenli uyku ile beraber bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Yakınımızda bulunan biri hapşırdığında, çevresine ve etrafa içerisinde virüs barındıran yaklaşık 20,000 küçük partiküller dağılır. COVID-19 tarzı virüslerin yayılımı ise havada hareketli kalması sebebi ile ve sizin onunla kontak halinde olmanız münasebeti ile ortaya çıktığını biliyoruz. Virüslerin belli hedef dokuları var. Koronavirüsün hedefi ise akciğerlerimizdir. Virüsler her yerde olabilir. Virüsün amacı kendi DNA veya RNA’sını konak hücreye göndererek kendini kopyalatmak ve böylece çoğalmaya devam etmekte. Bazı virüsler uyku halinde olabilir ve ortaya çıkmak için insanların yaşlanmasını, bağışıklığın zayıf düşmesini, beslenme eksikliklerini veya stres durumunu bekliyor olabilir.”.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum