Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kadınlara yönelik ilk toplantı Gebze'de başladı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz koordinatörlüğünde, ‘KADES’ , ‘KETEM’ , ‘ŞÖNİM’, En İyi Narkotik Polisi Anne ve Aile İçerisindeki Huzur ve Hukuk konularında Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde Muhtar Eşleri, Bayan Muhtarlar ve Kadınlara bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  

Kadınlara yönelik ilk toplantı Gebze'de başladı
30 Aralık 2021 - 10:35
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un idaresinde her ilçede gerçekleştirilmesi planlanan, şiddetin önüne geçilmesi için  bilinmeyenler hakkında kadınların bilgilendirilmesi, farkındalık oluşturulması, son yıllarda artan aile içi şiddet olaylarının engellemesini amaçlayan programın ilki Selda Yavuz koordinatörlüğü’nde Gebze’de başladı 
Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve eşi Nuray Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve eşi Güler Büyükgöz, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay’ın eşi Ayşe Kuruçay tarafından çiçeklerle karşılanan bayan Yavuz, teşekkürlerini iletti

Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Gebze mahalle muhtarlarının eşleri, bayan muhtarlar ve çok sayıda kadın davetlinin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Programda ilk olarak Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün eşi Güler Büyükgöz ve Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in eşi Nuray Güler açılış  konuşmsı yaparak, böylesine yararlı bir etkinliği başlattıkları için programın koordinatörü bayan Yavuz’a teşekkürlerini ilettiler. 

Toplantıların startı Gebze'de verildi

Davete katılan kadınlara teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Bayan Yavuz, programın içeriği hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti: “Bugün buradan sizlerle birlikte startını verdiğimiz bu buluşma Sayın Valimizin himayelerinde ve benim koordinatörlüğümde yapmış olduğumuz bir bilgilendirme toplantısının ilkidir. 5 ana başlıktan oluşan bu bilgilendirme toplantılarımızı uygun zaman dilimleri içerisinde diğer ilçelerimize de yayarak, bütün kadınlarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Programımızın içeriğinde İçişleri Bakanlığımızın projesi olan ‘KADES’ ve ‘En İyi Narkotik Polis Anne’, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın projesi olan ‘ŞÖNİM’, Sağlık Bakanlığımızın projesi olan ‘KETEM’ ve Kocaeli İl Müftülüğümüzün projesi olan ‘Aile İçerisindeki Huzur ve Hukuk’ projeleri hakkında bilgilendirme yapacağız. 

2022 Yılı Hayırlara Vesile Olsun

2021 yılının son günlerini yaşıyoruz. 2022 yılının Aziz Türk Milleti ve tüm dünya için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde şiddetten uzak, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Gönlünüzden geçen tüm güzelliklerin sizlerle olmasını diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” diyerek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 
Konuşmacıların ardından ilk olarak Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlisinin UYUMA (Uyuşturucu İle Mücadele Aplikasyonu) ve En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi hakkında yaptığı bilgilendirmelerin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü, Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinde görevli personel tarafından; KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) uygulaması tanıtılarak, bilgiler verdi. 
Daha sonra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ŞÖNİM sorumlusu Tuğba Uğur; şiddet, şiddet türleri, şiddet döngüsü, sığınma evleri, şiddet mağdurları, ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri) faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 
Toplantının devamında ise İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Merve Arslan’ın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sunumu ve İl Müftülüğü personeli tarafından ‘Aile İçerisindeki Huzur ve Hukuk’ projesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 
Bilgilendirme sunumlarının ardından toplantı; kadınlarımızın sorularının cevaplanması ile son buldu. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum