Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İŞKUR'dan Sepaş Enerji'ye kadın istihdamı teşekkürü

Türkiye genelinde 4 milyon kişiye enerji hizmeti sağlayan Sepaş Enerji’de kadın çalışan oranı yüzde 44 oldu. İŞKUR Kocaeli İl Şube Müdürlüğü, kadın istihdamına yönelik duyarlılığı nedeniyle Sepaş Enerji’ye teşekkür belgesi takdim etti.

İŞKUR'dan Sepaş Enerji'ye kadın istihdamı teşekkürü
11 Mart 2021 - 12:37
Sepaş Enerji, kadınların çalışma hayatında görünürlüğünün artırılmasına yönelik desteğini sürdürüyor. 2021 itibarıyla kurum bünyesinde görev alan çalışanların yüzde 44’ünü kadınlar oluşturdu.
 
İŞKUR Kocaeli İl Şube Müdürü İlhami Çelik, önceki gün şirketin genel merkezini ziyaret ederek, bu konudaki duyarlı politikaları sebebiyle teşekkür belgesi sundu. Kadınların toplumsal konumlarının pozitif ayrımcılık ile çok daha iyi yerlere geleceğini kaydeden Çelik, Sepaş Enerji’nin kadın istihdamı ve fırsat eşitliği uygulamalarına yönelik ayrıntılı bilgi aldı.
 
“Kadın işi, erkek işi ayrımı yok”
 
Sepaş Enerji adına belgeyi teslim alan Kurumsal Gelişim ve Satın Alma Direktörü Ebru Şahan, enerji sektöründe kadınların görev alabilmelerinin önemine dikkat çekti. Erkeklerin ağırlıkta olduğu bir alanda cinsiyet eşitliği politikası benimsediklerini kaydeden Şahan; “Sepaş Enerji olarak, kadın çalışan sayımızı artırmak ve kadınlara geleneksel kalıpların dışında kariyer fırsatları sunabilmek adına ‘fırsat eşitliği’ politikası oluşturup, istihdam stratejimizi de bu yönde kurguluyoruz. İşe alım, gelişim, terfi gibi süreçlerde kadın-erkek ayrımı yapmadan eşitlik ve adalet ilkelerimize bağlı kalıyoruz” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum