Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İMES'te dijital dönüşüm konuşuldu

Kocaeli – Gebze VI. (İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde ‘Endüstri 4.0’ ve ‘Dijital Dönüşüm’ süreçlerine yönelik yapılan çalışmaları kapsayan ‘Think Tech 4.0’ mini çalıştayı gerçekleştirildi. 

İMES'te dijital dönüşüm konuşuldu
12 Ekim 2020 - 09:39
Gerçekleştirilen çalıştaya Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, İMES Dilovası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, Başkanvekili Kerim Çolakoğlu, müteşebbis heyeti üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri, İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden Mehmet Tizar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan Hüseyin Özgür Ünsal, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Celalettin Kırboz,  Gebze Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökhan Özer, Doç. Dr. Şahin Gök, Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selçuk Koç, TÜBİTAK’tan Deniz Yayla, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nden Ahmet Şen ve Kıymet Eşiyok, SMS TORK firma yetkilisi Ömer Kaya,  Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Emine Ünsal, sanayiciler katılım gösterdi.
 
ENVANTER RAPORU HAZIRLANDI
İMES Dilovası OSB, başta katılımcı firmalarının ihracat rakamlarının ve hacimlerinin artması, dünya da hızla gerçekleşen dijital dönüşümün OSB bünyesinde ve ülkemizde de hızlı bir şekilde oluşturulması, nitelikli insan gücü ile verimli, kümelenme şeklindeki üretim modellerine geçilmesi için durum değerlendirmesi ve yol haritasının belirlenmesi amacıyla envanter raporu çalışmasını başlattı.  Üretim ve insan kaynağı kapsamıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilen envanter raporu, bu yıl “İşletmelerin Teknolojik Dönüşüm Sürecinde Hazır Oluş Seviyelerinin Belirlenmesi” başlığıyla hazırlandı.
 
28 FİRMA İLE BİREBİR GÖRÜŞME
Sanayinin içerisinde bulunduğu dijital dönüşümü ele alan envanter raporunda 28 firma ile bire bir yapılan görüşmeler sonucunda dijitalleşmenin ancak nitelikli insan gücü ile başarılı bir şekilde uygulanabileceği sonucu ortaya konmuştur. Nitelikli insan gücü yaratmayı amaç edinen İMES İleri Uygulamalı Mükemmeliyet Merkezi’nin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinin İMES OSB’nin hedeflerine doğru ve somut adımlarla ilerlediğinin göstergesi olarak gerçekleştirilen çalıştayda özellikle vurgulandı.  
 
DİJİTALLEŞME İÇİN YOL HARİTASI ÇIKARILIYOR!
Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren İMES OSB Dilovası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan şu ifadelere yer verdi; “Endüstri 4.0 diğer adı ile Sanayi Devrimi 4.0 Dünya’da telaffuz edilmeye başladığından itibaren ülke olarak farkındalık sağlamak adına birçok etkinlik ve toplantılar düzenlendi. Üniversitelerimiz bu konu hakkında yoğun çalışmalar yaparak, bilimin ışığında dijitalleşmenin gelişimi ve sanayimize uyarlanması adına yayınlar çıkardı. İMES OSB olarak 80’ni küçük sanayi sitesinde olmak üzere toplamda 308 firmanın olduğu, 8500 kişinin istihdamıyla, yılda 750 Milyon dolarlık ihracatın sağlandığı büyük bir aileyiz.
 
ÜRETME POTANSİYELLERİNİ ARTTIRMAYI AMAÇLADIK
Kurulduğumuz günden bu yana gelişmeyi ve işletmelerimiz katma değer üretme potansiyellerini artırmak üzere çalışmalar yapmayı hep misyon edindik. Öyle ki geçtiğimiz haflarda aramızdan ayrılan merhum İrfan Küçükay başkanımız, her zaman yenilikçi vizyon anlayışı ile İMES’in gelişmesini hedeflemiştir. Kendisine sizlerin huzurunda da Allah’tan rahmet diliyorum. İMES olarak bugün aramızda bulunan BAREM Araştırma şirketi ile birlikte 3 adet envanter çalışması gerçekleştirdik. Bu envanter çalışmaları ile sanayicilerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek, onlara daha iyi hizmet vermeyi hedefledik. En son yapmış olduğumuz envanter çalışması ‘İşletmelerin Teknolojik Dönüşüm Sürecinde Hazır Oluş Seviyelerinin Belirlenmesi’ olmuştur. 28 işletme ile birebir görüşmeler yaptık. Görüşmelerde firmalarımızın endüstri 4.0 vizyonu, dijital olgunluk ölçeği ve seviyesi, en son olarak da İMES OSB’den dijital dönüşüm sürecindeki beklentilerini sorguladık. Bugün yapacağımız mini çalıştay ile envanter raporumuzu daha da zenginleştireceğiz.”
 
TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM İLE SANAYİCİNİN REKABET GÜCÜ ARTIYOR!
‘İşletmelerin Teknolojik Dönüşüm Sürecinde Hazır Oluş Seviyelerinin Belirlenmesi’ hedefiyle gerçekleştirilen envanter raporu sunumunun ardından katılımcılara da söz verildi. İlk olarak söz alan İMES OSB Dilovası İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili ve PİKSAN Genel Müdürü Kerim çolakoğlu sanayide dijital dönüşüm süreçlerini tamamladıklarını, yapılan her çalışmada rekabet güçlerinin arttığını ifade etti. Çolakoğlu’nun ardından kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici, “Bizler sanayi kuruluşlarımıza hizmet verebilmek için öncelikle onları tanımlamak ve ihtiyaçlarını analiz etmek için envanter raporu çalışmalarımızı gerçekleştirdik. İlk ikisi üretim ve insan kaynaklarına yönelikti. Son envanter raporumuzda ise dijital dönüşüm ile ilgili çalışma gerçekleştirdik. Firmalarımızın ihtiyaç durumu, olgunluk seviyeleri ve altyapı uygunluk gibi konuları ele aldık” Dedi.
 
GÖRÜŞLER DEVAM NİTELİĞİNDEKİ ÇALIŞMALARA IŞIK TUTACAK
Karşılıklı görüş alışverişi ile devam eden program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. Envanter raporunun sunumunu içeren Think Tech 4.0 toplantısında kamu kurum ve kuruluşlardan, üniversite ve sanayicilerimizden oluşan katılımcıların öneri ve görüşleri değerlendirilerek dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0’e yönelik devam niteliğindeki çalışmalarda katkı sağlaması amacıyla kayıt altına alınacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum