Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'dan 6 TIR yardım Suriye'ye dualarla gönderildi

Darıca'da Türk Kızılayı Çayırova İlçe Başkanlığı öncülüğünde AK Parti İlçe Teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla toplanan 6 TIR’lık gıda yardımı Suriye’ye doğru yola çıkarıldı.

Darıca'dan 6 TIR yardım Suriye'ye dualarla gönderildi
25 Ağustos 2017 - 14:56
Darıca Merkez Camisi önünde düzenlenen uğurlama törenine, Başbakan Binali Yıldırım’ın kardeşi Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti Darıca İlçe Başkan vekili Ufuk Acay, dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Ak Parti Darıca İlçe Başkanvekili Ufuk Acay burada yaptığı konuşmada, toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının çok önemli olduğunu söyledi.
İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının hakim olduğunu belirten Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ise, ”İnsanlık dışı saldırılar son bulmalı. Bunun için somut adımlar atılıyor. Gönderilen yardımların sağlıklı bir şekilde Suriye’ye ulaşmasını ve Suriye’de yaşanan zulmün son bulmasını diliyorum." diye konuştu.
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise yaptığı konuşmada ‘’Burada toplanan yardımlar, en önce Gaziantep’e oradan da Suriye’ye gönderilecek. Burada bu yardımları toplayan değerli Darıcalı işadamlarımıza, STK’larımıza teşekkür ediyorum’’ dedi. 
Başbakan Binali Yıldırım’ın kardeşi Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, yardımların en önce Gaziantep’e ulaşacağını oradan da Suriye’nin sınır bölgelerine gönderileceğine dikkat çekerek ‘’Buradan 6 TIR’lık yardımımız Allah’ın izniyle Suriye sınırlarına gönderilecek. Bayramdan sonra da bir 6 TIR daha Darıca halkının desteği olacak. Ben öncelikle tüm Darıcalılara daha sonrasında Darıcalı işadamlarına ve Ak Parti Darıca ilçe Teşkilatı’na bu yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.
Tırlar, İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç'in yaptığı duanın ardından yola çıktı.