Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İl Sağlık Müdürü Pehlevan bayram öncesinde uyardı

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları uyaran İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, sosyal mesafe kuralına uyulmasını ve tokalaşmadan mutlaka kaçınılmasını istedi

İl Sağlık Müdürü Pehlevan bayram öncesinde uyardı
16 Temmuz 2021 - 17:10 - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 - 17:13
Koronavirüs nedeniyle bu yılki Kurban Bayramı da önlem ve tedbirlerin ön planda tutulduğu bir bayram olacak. Uzmanlar azalan vaka sayılarının rehavete yol açmaması ve tedbirlere uyulması konusunda vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Konu ile ilgili uyarılarda bulunan İl  Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kurban Bayramı süresince müşteri, satıcı ve kesim yerlerinde uygulanacak önlemlerle ve 16 yaş üstü vatandaşların aşılarını biran önce olmaları halinde koronavirüs riskinin en aza indirilebileceğinin altını çizdi. Pehlevan, el öpme ve toplu yemeklerden kaçınarak tedbirlere uyulması konusunda uyarıda bulundu.  

İLK 2 GÜNE DİKKAT!
Özellikle bayramın birinci ve ikinci günü kurban kesiminde bazı yoğunluklar yaşanabildiğine dikkat çeken Pehlevan “Kontrolsüz yerlerde kesim yapılması, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmeyen kalabalık ortamlar hastalığa davetiye çıkarabilir. Kesimhane ve ilgili alanlarda, kontrolü sağlamak, kalabalığı önlemek ve bulaş riskini azaltmak için tüm vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığının belirlediği önlem ve tedbirlere koşulsuz uymaları gerekiyor” dedi.

KESİM KAZALARI OLMASIN
Sözlerini sürdüren Pehlevan, “Tedbirsiz kesilen kurbanlar cerrahi vakalara yol açabiliyor. Hastanelerimizin acil servisleri olası vakalar üzerine bayram boyunca 7/24 sağlık hizmetleri sunmaya devam edecek. Ancak halkımızdan kurban kesimi sırasında dikkatli olmalarını ve kurban kesimlerini uzman kişilere yaptırmalarını öneriyoruz. Şehit ve gazi ailelerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız ve vatandaşlarımızın mübarek kurban bayramını kutluyorum” diye konuştu. Pehlevan alınması gereken önlemleri de şöyle sıraladı:

KURBAN PAZAR YERLERİ
“Hayvan satış alanının giriş kapılarına ve uygun yerlerine, virüsten korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelalar asılmalıdır. Hayvan satış alanlarında, satıcılar ve müşteriler maskesiz dolaşmamalıdır. Ateşi, öksürüğü, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı olan, koronavirüs tanısı alan veya temaslısı müşteriler hayvan satış alanlarına girmemelidir. Müşteri ve satıcılar hayvan satış alanlarında maske takmalı ve sosyal mesafeye uymalıdırlar. Tokalaşma kesinlikle olmamalıdır.

SATICILARA UYARILAR
Hayvan satış alanlarında maske takılmalıdır. Maske nemlendikçe ya da kirlendikçe yeni bir maske ile değiştirilmelidir. Yeni maske takmadan önce ve sonra el antiseptiği kullanılmalıdır. Satıcı sık sık elini yıkamalı veya el antiseptiği, özellikle her para ödemesinden sonra kullanmalıdır. Satıcıların gecelediği yerde yataklar arası mesafe en az 1 metre konulmalıdır. Satış ünitesinde bulunan satıcılar, diğer satış ünitesinde olanlarla temas etmemelidirler.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum