Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hospitalpark Hastanesi bakanlıktan teşvik alacak

Darıca Bayramoğlu Mahallesi’nde uzun yıllardan bu yana hizmet  veren ve yeni adı Büyük Anadolu Sağlık Grubu  olacak Hospitalpark Hastanesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan ülke genelindeki yatırım ve teşvik alacak firmalar arasında yer aldı.

Hospitalpark Hastanesi bakanlıktan teşvik alacak
27 Kasım 2022 - 14:21
Darıca Bayramoğlu Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde uzun yıllardan bu yana hizmet veren Hospitalpark Hastanesi, aynı cadde üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olan modern ve yeni bir hastane binasını faaliyete geçirmeye  hazırlanıyor.
 Hospital Park Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi yetkilileri bu anlamda modernizasyon ve kapasite artışı nedeniyle başvuru yaptığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandı

MODERNİZASYONA GİDİLECEK

Önümüzdeki aylarda yeni binasında Büyük Anadolu Sağlık Grubu adıyla hizmet vermeye başlayacak olan Hospital Park Hastanesi, yapacağı yatırım ile birlikte modernizasyona gidecek ve üretim kapasitesini artıracak. Yapılacak yeni yatırım ile birlikte 75 yataklı cerrahi hastanenin nakil ve modernizasyon projesi teşvik kapsamına alındı

İTHAL MAKİNE VE TECHİZATLA DONATILACAK

Firma, söz konusu proje için 601 milyon 434 bin lira net yatırım yapacak. Bunun yanı sıra şirket 2 milyon 747 bin dolar (51 milyon 168 bin lira) değerinde ithal makine ve teçhizat satın alacak. Böylece fabrikanın yatırım tutarı 650 milyon lirayı bulacak.

275 ADET YENİ İSTİHDAM SAĞLANACAK

Öte yandan şirket, yapacağı yatırımla beraber 275 adet yeni istihdam sağlayacak. Şirket tüm bunlarla beraber Sanayi ve Teknoloji “Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 2 Yıl, Vergi İndirimi yüzde 50, YKO yüzde 15” talep etti ve kabul gördü.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum