Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hemşire, Covid-19'da yaşananları çizdi

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. üncü Düzey Yoğun Bakım Hemşiresi Nazik Tan, pandemi sürecinin başlangıcından bu yana sağlık çalışanları ve hastaların covid-19 salgınında yaşadıkları sıkıntıları anlattığı günlükte kendisinin çizdiği illüstrasyon resimler için sergi açtı.

Hemşire, Covid-19'da yaşananları çizdi
17 Mart 2021 - 15:02 - Güncelleme: 17 Mart 2021 - 16:16


Hastanedeki serginin açılışına Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Güneş, Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Hastane Müdürleri ve yöneticileri katıldı
Oldukça beğeni kazanan sergideki her çizim hakkında katılımcılara tek tek bilgi veren hemşire Nazik Tan, pandemi süreciyle birlikte başladığı çalışmada 95 adet resim çizdiğini belirterek, '' Nöbetler olmasaydı 365 adet resim çizecektim'' dedi.
Serginin açılışında konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, 1 seneden bu yana pandemi nedeniyle yoğun bir savaş verdiklerini, bu savaşı bizzat yaşayanlardan birisinin de hemşire Nazik Tan olduğuna değinerek, '' Kalemine sağlık, bu savaşı ölümsüzleştirmiş, kendisine teşekkür ediyorum. Rahmetli olan sağlık çalışanlarımıza Allah'tan Rahmet diliyorum, hastalık geçiren bütün sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diliyorum'' şeklinde konuştu.
Türk Bayrağına sarılı bir tabutun yer aldığı çizim hakkında bilgi veren Nazik Tan, geçtiğimiz aralık ayında covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastanenin doktorlarından Mehmet Karakum'un cenaze töreninin canlandırıldığını ifade ederek, '' Şehidimiz bizim çok büyük acımız, bir çok hastalanan arkadaşım oldu, hepsi görevlerine aynı şekilde geri döndüler, ama biz kurum olarak bütün ekiple birlikte, çamaşırhaneden, güvenlik personeline kadar inanın çok büyük mücadele verdik. Bu zincirin halkaları olarak hep birlikte verdiğimiz mücadelenin 1 yıl sonrasında, alnımızın akıyla çıktığımıza inanıyorum. Süreç hala devam ediyor ama biz mücadelimize aynı şekilde devam ediyoruz'' dedi.

COVİD-19'DA YAŞADIKLARIMIZI AKTARMAK İSTEDİM
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. üncü Düzey Yoğun Bakım Hemşiresi Nazik Tan, sergi hakkında yaptığı açıklamasında, mesleğinin dışında ressamlık da yaptığını ifade ederek, ilk illüstrasyon sergisini açtığını söyledi. Hemşire Nazik Tan, covid-19'un başlangıcı olan 2020 Mart ayından itibaren bu güne kadar geçen 1 yıllık süreçte çizim günlüğü tuttuğunu belirterek, '' Tuttuğum bu günlükte bu güne kadar yaşadıklarımız, tüm sıkıntılarımız, gördüklerimiz, tecrübe ettiklerimizi aktarmak istedim. Görsellik, her zaman daha fazla hafızalarda kalır diye düşündüm. Çizim günlüğümün bugün sergisi oldu, mutluyum, onurluyum, kurumum adına bana destek verenlere, bu serginin organizasyonunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, umnarım amacına ulaşmıştır'' dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum