Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Helal olsun size bayanlar!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gönül Elçileri projesinin Darıca tanıtım toplantısı Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca’nın katılımıyla Darıca’da gerçekleştirildi.

Helal olsun size bayanlar!
15 Mart 2013 - 09:46
 Darıca Kaymakamı Osman Ateş’in eşi Naile Ateş ile Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın eşi Teslime Karabacak’ın katkılarıyla düzenlenen tanıtım toplantısı Darıca Belediyesi Meclis salonunda yapıldı. Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca, Vali Yardımcılarının eşleri Mürvet Sözen, Dilek Ünlüsoy, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, eşi Naile Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, eşi Teslime Karabacak, Gebze Kaymakamının eşi Fatma Karabulut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kudret Sekban, Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve koruyucu aile Hatice Partanaz katıldığı tanıtım toplantısında Gönül Elçileri Projesi’nin önemi üzerinde duruldu.
 
KARABACAK “YAVRULARIMIZ BİZDEN SEVGİ BEKLİYOR”
Programın açılış konuşmasını yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın  eşi Teslime Karabacak, sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızın çocuklar olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında,korunmaya muhtaç olup kendi ailesinin yanında bakılamayan çocuklara sevgi verip, onları sahiplenerek aile ortamında yaşamalarını sağlamanın önemine değindi.Karabacak konuşmasını “dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, koruyucu aile bakımıdır.Yavrularımızın bizlerden tek beklentisinin sevgi olduğunu unutmamalıyız.Sıcak aile ortamına katkı sağlayan bu projenin hayata geçmesine vesile olan Sayın Başbakanımızın Eşine ve Sayın Başbakanımıza teşekkür ederim.”diyerek tamamlarken Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısının hayırlı bir şekilde geçmesini temenni etti.
Teslime Karabacak,’ın ardından söz alan Darıca Kaymakamı Osman Ateş’in eşi Naile Ateş ise Ülkemizde ailesi olmayan ya da bir şekilde korunmaya muhtaç durumda bulunan çocuklarımız için, devletin güvencesi altında çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları ve  çocuk evleri gibi sıcak ortamlar hazırlanarak bu çocukların en iyi şartlarda yetişmesi için seferber olunmuştur. Fakat hepimiz çok iyi biliyoruz ki çocukların ruhen ve bedenen en iyi şartlarda yetişebileceği kurum ailedir.Bu yüzden bu proje çocuklarımız için büyük önem taşımaktadır.”diyerek herkesin konuya duyarlı davranamsı gerekliliği üzerinde durdu.
 
TOPACA, “ASIL AMAÇ ÇOCUKLARA ANNE SEVGİSİ VERMEK"
Darıca Belediye Başkanının eşi Teslime Karabacak ve Darıca Kaymakamının eşi Naile Ateş’ın konuşmalarından sonra kürsüye gelen Sevim Topaca ise yaptığı konuşmada, “Öncelikle tüm konuklarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Gönül Elçileri Projesi Aralık ayında başlatılan bir projedir. Gönül Elçileri Projesinin birçok ayağı vardır. Bu projeyle halkımızla buluşturmak, halkımızın onların yanında olduğunu hissettirmek amacıyla ortaya çıkarılmıştır. Bu proje kapsamında yalnız çocuklarımızın yanında olmak değil, yaşlılarımızın ve engellilerimizin yanında da olabiliriz. Koruyucu aile programıyla çocuklarımızı ailelerin yanına yerleştirip, aile sıcaklığı verip, asıl amaç onlara anne sevgisini hissettirmektir. Çocuklarımızın geleceklerini inşa etmek adına sahiplenelim, onların yanında olalım. Herkesin koruyucu aile olmasını beklemiyoruz. Ancak gönüllü aile ve bireyler olabiliriz. En azından çevremizi bilgilendirerek, farkındalık oluşturabiliriz. Darıca’dan iyi sonuçlar alacağımızı umuyorum ve desteklerimizi bekliyoruz”  diyerek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. 
 
380 GÖNÜL ELÇİSİ, 28 KORUYUCU AİLE VAR
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda, “Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Böyle durumlarda çocuklara yardım etmenin en iyi yolu; öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanması amacıyla “Koruyucu Aile” hizmetinden yararlandırılmasıdır. İlimizde 380 gönül elçimiz ve 28 koruyucu aile yanında 32 çocuğumuz kalmaktadır. Bu sayımız her geçen gün artmaktadır” dedi. Konuşmaların ardından Darıca Kaymakamının eşi Naile Ateş ile Darıca Belediye Başkanının eşi Teslime Karabacak günün anısına Sevim Topaca’ya hediye takdiminde bulundular.