Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTÜ'de, 2022-2026 dönemi stratejik planı yayınlandı

GTÜ’ nün orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans göstergelerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren 2022-2026 Dönemi Stratejik Planı açıklandı.

GTÜ'de, 2022-2026 dönemi stratejik planı yayınlandı
08 Eylül 2021 - 10:45 - Güncelleme: 08 Eylül 2021 - 13:52
Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) web sitesinde( https://www.gtu.edu.tr) kamuoyunun bilgisine sunulan plana ilişkin, 2022-2026(5 yıllık) dönemi GTÜ Stratejik Planının hazırlama çalışmalarını ve koordinasyon görevini yürüten Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;
2022 Yılı Ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girecek olan GTÜ Stratejik Planının temel vurgusu “Ülkemizin 11 Araştırma Üniversitesinden Biri Olan Gebze Teknik Üniversitesini İyiden Mükemmele Taşımak” tır. Bu mükemmeliyete ulaşmakta akademik ve idari personelin araştırma üniversitesi kavramına ve değerlerine inanması (güçlü bir araştırma ve mükemmeliyet ekosisteminin oluşturulması), güçlü bir altyapı, kaynakların verimli kullanılması gibi kavramların önemi vurgulanmış olup 2022-2026 plan dönemi için araştırma, eğitim-öğretim ile hizmet kalite ve kapasitesine yönelik iyileştirme ve gelişmeleri içeren stratejik amaçlar altında;
Araştırma - geliştirme ve yenilik amaçlı bilimsel çalışmalara yönelik kaynakların artırılmasını sağlamak. Araştırma - geliştirme ve yenilik amaçlı bilimsel çalışmaların niteliğini iyileştirmek. Üniversite-Sanayi işbirliğini artırmak ve girişimciliği özendirecek çalışmalar yapmak. Eğitim öğretim hizmetlerini iyileştirerek uluslararası standartlarda, mesleki yeterlilik sahibi ve gelişime açık mezunlar yetiştirmek. Uluslararası standartlarda alanında yetkin araştırmacı, bilgi üreten ve aktaran akademisyenler yetiştirilmesi. Öğrencilere sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması ile öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişiminin desteklenerek yaşam kalitesinin yükseltilmesi. Kalite yönetim sistemini güçlendirmek ve sürekliliğini sağlamak. Toplumun tüm kesimlerine yönelik ihtiyaç duydukları alanlarda eğitimler verilmesini sağlamak. Yeşil ve çevreci üniversite olmak, sosyal sorumluluk projeleri yürütmek, olmak üzere toplam 9 stratejik hedef tespit edilmiştir.
      “Sahip olduğu yüksek eğitim ve araştırma kalitesindeki öğretim üyeleri, yüksek donanımlı laboratuvar ve araştırma merkezleri ve Türkiye sanayisinin merkezinde olan konumu ile bilimsel, etik ve toplumsal değerlere bağlı; toplumun, sanayinin ve bölgenin yararı için kaliteli eğitim-öğretim veren, bilimsel araştırmalar yapan, toplum ve sanayinin sorunlarına yönelik uygulamalı çözümler üreten bir üniversite olarak varlığını sürdürmek” misyonu ile “temel, mühendislik ve sosyal bilimlerdeki bilginin gelişimine yön veren ve yüksek kalitede eğitim ve araştırma yapan dünya çapında lider bir üniversite olmak” vizyonu çerçevesinde belirlenen stratejik amaç ve hedeflere ne ölçüde ulaşıldığı ise planda yer alan 35 performans göstergesi ile izlenecek ve değerlendirilecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum