Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTO Haziran meclisi online olarak yapıldı

Gebze Ticaret Odası Haziran ayı meclis toplantısı önceki gün GTO’da online olarak gerçekleşti

GTO Haziran meclisi online olarak yapıldı
01 Temmuz 2021 - 11:16
Toplantıda, GTO Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve Genel Sekreter Mustafa Sekin’de hazır bulundu. Başkan Nail Çiler, oda çalışmalarını mecis üyelerine aktarırken, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü aynı zamanda  Gebze Teknik Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti  Başkanı  Prof. Dr. Haluk Görgün ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerinden bahsederek, bölgemiz ve ASELSAN arasında kurulan köprülerin artması adına Başkan Görgün’le birlikte üye firmalara yaptıkları ziyaretleri, daha sık yapacaklarını söyledi.

GEBZE’NİN İLK COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ GEBZE ÇÖREĞİ

Konuşmasında geçtiğimiz ay Patent Kurumu’ndan coğrafi işaret alan Gebze Çöreği’nden de bahseden Başkan Çiler, “Gebze Ticaret Odası olarak ulusal basında yer alması ile gururlandığımız, uzun zamandır coğrafi işaret almak üzere mücadelesini sürdürdüğümüz Gebze Bayram Çöreği’mizin, Gebze’nin ilk tescilli ürünü olarak coğrafi işaretini aldığımızı ve Gebze’den tüm Türkiye’ye bu lezzetin tanıtılacağını, geleneğimizin artık kaybolmamak üzere herkes tarafından bilineceğini ve tadılacağını buradan söylemek isterim” dedi. Yıllara meydan okuyan Dilovası Demirciler Konağı’nın restore edilmesi için gösterdikleri gayretlerin meyvesini almasından duyduğu  memnuniyeti de dile getirerek Çiler, “Gebze Ticaret Odası olarak bölgemizin tüm değerlerinin tanıtılması ve korunması için daima desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

NEFES KREDİSİ’NDE TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ

Covid-19 sürecinde GTO üyelerinin finansman ihtiyacını karşılamak üzere sağlanan “Nefes Kredisi” taleplerinde  bu yıl da Türkiye birincisi olduğunu ve hedeflerinin 100 Milyon TL olduğunu aktaran Başkan Çiler, “Üye firmalarımıza artı değer katabilmek adına uzman isimlerin sunumlarıyla GTO eğitim faaliyetlerimizi online sürdürdüğümüzü, Kadınların istihdama katılması adına düzenlediğimiz ve kısıtlamalar nedeniyle ertelenen “Forklift Operatörlüğü” eğitimimizin başlayacağını, Marmara Denizi'nde küresel bir kriz haline gelen müsilaj sorununun ekonomimizi de etkilediğini ve bu anlamda “yeşil ekonomi” kavramına dikkat çekiyoruz” dedi.

BAŞKAN ÇİLER AŞILAMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Aşılama çalışmaları ile de görüşlerini aktaran GTO Başkanı Nail Çiler, “aşılamanın  hızlanması için odamızın gayretleriyle OSB ve sanayi sitelerimizde yerinde aşı uygulamasına geçildiğini ve bu çalışmaların daha da artması için çalıştığımızı belirtmek isterim. İhalesi yapılıp, inşaatı başlayan Darıca Hizmet Kompleksimizin en kısa sürede tamamlanarak bölgede bir yaşam merkezi haline geleceğini vurgulayan Çiler, 1 Temmuz itibariyle yasakların kalkması ile GTO olarak tüm sektörlerimizin yanlarında olduğumuzu belirterek çalışmalarında kolaylıklar diledik'' dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum