Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebzeli avukatlardan çoklu baro sistemine tepki!

Hükümetin çoklu baro sistemine yönelik yasa tasarısına karşı Kocaeli Barosu Gebze Adliyesi önünde de açıklamada bulundu

Gebzeli avukatlardan çoklu baro sistemine tepki!
04 Temmuz 2020 - 11:25

Adli tatilin başlamasından önce çoklu baro sistemine geçilmesine yönelik ilgili düzenlemenin Meclis’e gelmesine Kocaeli Barosu’na üye Gebzeli avukatlar da tepki gösterdi. Gebze Adliyesi önünde gerçekleşen basın açıklaması Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Kurt tarafından okundu. Kurt, “Baroların bölünmesine, halkın sesinin kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Kocaeli Barosu olarak her zaman olduğumuz gibi hukukun yanında, halkın arkasında durmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP’DEN GENİŞ DESTEK

Gebze Adliyesi önündeki basın açıklamasına Kocaeli Barosu Gebze Temsilcisi Fahri Öztürk ile avukatlar katıldı. Öte yandan CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ile Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek ile partili yöneticiler ve belediye meclis üyeleri de adliye önüne gelerek basın açıklamasını destekledi. CHP heyeti basın açıklaması ve açıklamanın ardından beş dakika süreli oturma eylemi süresince kenardan destek oldu. “Savunma susmadı susmayacak” sloganın atıldığı basın açıklamasında avukatlar üzerlerinde “Hukuksuzluklardan korunmak için bölme”, “Hak mücadelesinde yalnız yürümemek için bölme”, “Koltuğa değil çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için bölme” ve benzeri yazılı dövizler taşıdı. Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

MİTİNGE ENGEL

“Hepinizin bildiği gibi 3 Temmuz günü yani bugün Ankara’da tüm baroların katılımıyla büyük savunma mitingi yapılması planlanmıştı. Maalesef dün Ankara Valiliği tarafından alınan bir kararla, Covid-19 pandemisi bahane edilerek 15 gün süreyle tüm toplantı, yürüyüş ve gösteriler iptal edilmiştir.

EN BARIŞÇIL EYLEMLERE BİLE ENGEL OLUNDU

Başından itibaren baroların bölünmesinin engellenmesine yönelik en barışçıl eylemlere bile engel olunmaya çalışılması, söz konusu Valilik kararının samimiyetinin haklı olarak tarafımızca sorgulanmasına neden olmuştur. Başkanımız Avukat Bahar Gültekin Candemir’in de aralarında bulunduğu bazı baro başkanları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek yasa tasarısının görüşüldüğü komisyonda konuşma yapmak istemişler, ancak bu makul istek de geri çevrilmiştir.

TEPKİMİZİ DUYURMAK İÇİN BURADAYIZ

Başkanlarımız halen Meclis önündeki eylemlerine devam etmektedirler. Yönetim kurulumuz ve bazı meslektaşlarımız başkanımıza destek vermek için Ankara’dalar. Bizler de onlara olan desteğimizi ve yapılan hukuksuz engellemelere olan tepkimizi duyurmak için buradayız. Anayasadan doğan tüm demokratik taleplerimiz mesnetsiz gerekçelerle geri çevrilmektedir.

MİLLETİN VEKİLİ OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN

Buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve özellikle de avukat olan milletvekillerine sesleniyoruz. Milletin vekili olduğunuzu unutmayın ve bu hilkat garibesi yasa tasarısını reddedin. Son olarak yüksek sesle haykırıyoruz ki; baroların bölünmesine, halkın sesinin kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Kocaeli Barosu olarak her zaman olduğumuz gibi hukukun yanında, halkın arkasında durmaya devam edeceğiz.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum