Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze'ye has Bayram Çöreği dağıttılar

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze’ye has geleneksel bayram çöreğini Darıca'da Başkan Muzaffer Bıyık ile birlikte vatandaşlara dağıttı

Gebze'ye has Bayram Çöreği dağıttılar
03 Haziran 2019 - 18:25

Gebze Ticaret Odası’nın her bayram öncesi Gebze’ye has geleneksel bayram çöreğini bu bayram öncesinde de Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile birlikte dağıttı. Darıca Merkezdeki Ziraat Bankası önünde dağıtımı yapılan bayram çöreğine vatandaşların ilgisi hayli yoğun oldu. Bayram çöreği ile ilgili olarak bilgi veren Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Gebze Ticaret Odası olarak Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi dağıttığımız Gebze’ye has geleneksel bayram çöreğini bu bayram öncesi de dağıttık.

Kel Tatar Fahri ustanın ürünü
Gebze Çöreği Kel Tatar Lakaplı Fahri Usta tarafından yapılmış olup, sadece Gebze’ye has ve bayram arifesinde çıktığı için Bayram çöreği adını alır.  Bayram çöreğini bu kadar lezzetli yapan içine katılan anason, tarçın, karanfil, damla sakızı, yağ, şeker, ceviz, susam, çörek otu, çavdar unu, beyaz un, su ve tuz bulunmaktadır. Bundan dolayıdır ki bu çörek dışarıda beş gün, buzdolabında ise 15 gün taze olarak saklanabilmektedir.” dedi. Bayram çöreğine vatandaşların ilgisinin hayli olduğu görüldü.