Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze'de kamu kurumları toplandı!

Gebze’de, İlçe İdare Şube Başkanları toplantısı Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında Gebze Tapu Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Gebze'de kamu kurumları toplandı!
01 Temmuz 2022 - 10:40
Toplantıda kamu hizmetlerinin sunumu esnasında kalitenin arttırılması, vatandaş memnuniyeti, insan odaklı hizmet anlayışının tesis edilmesi, kamu hizmetlerinde etkinlik, tasarruf ve verimliliğin arttırılması, mesai saatlerine dikkat edilmesi, kılık kıyafete özen gösterilmesi, hizmet sunumunda varsa aksayan yönlerin tespiti ve giderilmesi, emniyet ve asayiş hizmetlerinin etkin şekilde devamlılığının sağlanması gibi birçok konuda yapılması gereken hususlar konuşuldu.

TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR DEVLET
Toplantıda konuşan Kaymakam Mustafa Güler; “Pandemi sürecinde personeli ile aracıyla elini taşın altına koyan emniyet ve Jandarma mensuplarına, Sağlık Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, müftülüğümüze ve destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vefat ederek aramızdan ayrılanlara rahmet diliyorum. Devletimizin varlığı, bütünlüğü, birliği ve beraberliği için çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti son yıllarda ciddi saldırılara maruz kaldı. Tüm engellemelere ve darbe girişimine rağmen gelişmesinde ilerlemesinde ciddi mesafeler katetti. Bugün kendi ürettiği helikopteri, uçağı, İHA ve SİHA'larıyla dünyada söz edilen bir güç haline geldi.  Uluslararası arenada oyuna lütfen kabul edilen değil oyun kuran bir devlet oldu.

GEBZE’DE ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ
Gebze’de yazılım, tasarım ve kodlama konusunda her geçen gün önemli gelişmelere imza atan Bilişim Vadisi, Türkiye için çok önemli projelere imza atan TÜBİTAK ve kendi ismi ile anılan Gebze Teknik Üniversitemiz gibi çok saygın kurumlarımız var. Gebze ülkemiz için çok önemli bir kavşak noktası. Türkiye'nin neresinden gelirseniz gelin ilçemizden geçmek zorundasınız. Hava, kara ve deniz yolları ulaşımında önemli bir merkez ve geçiş noktasında. Gebze çok hareketli, genç nüfusa sahip bir yer. Her geçen gün ülkemizde önemli ve ciddi gelişmeler oluyor.    İlçemizde gerçekleştirdiğimiz önemli projelerimiz var. Bunlardan biri Yeni Hükümet Konağı binamız ile ilgili. Sayın İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyoruz. İşlemlerin hızlıca yürütülmesi talimatını verdi. Belediyemizce proje ihale işlemlerini yürütüyor. Şu an yetersiz ortamda hizmet veren kurumlarımız da rahata kavuşacak.

KURUMLAR TASARRUFA ÖNEM VERMELİ
Tasarruf tedbirleri konusu çok önemli, su ve enerjinin tasarruf edilmesi çok önemli. Son zamanlarda yaşanan enerji fiyatlarındaki artışlar oldu birkaç kat arttı. Petrol, elektrik, akaryakıt bunların hepsini tasarruflu kullanmamız lazım. Tamamına yakını ithal edilmektedir. Kurumlar gerekirse bir istikamete gidecek olan personelimizi aynı araçta birlikte göndermemiz lazım. Binalarda boşa akan su olmaması lazım, elektrik tasarrufu yapılması lazım.  Daha fazla dikkat etmemiz lazım kendi evimizden çok daha fazla duyarlı olmak gerekir. Kamuda milyonlarca insanın hakkı hukuku var. İlçemizde üniversite öğrenci yurdu konusu da Gebze'nin en önemli meselelerinden biridir. Geçen yıl çok büyük sıkıntı çektik. İhalesi iptal edilen yurt yapım işi inşallah yeniden ihaleye çıkartılır ve bu konuyu da çözmüş oluruz” dedi. Toplantı Kamu Kurumlarının iş ve işlemleri, yatırımları ve genel konuları hakkında daire amirlerinin Kaymakam Güler’e bilgi vermesi ile sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum