Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze bölgesine 'Büyükşehir' imzası!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iki yıllık süreçte Gebze bölgesine dev eserler kazandırdı.

Gebze bölgesine 'Büyükşehir' imzası!
01 Nisan 2021 - 14:25
31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Doç. Dr. Tahir Büyükakın iki yıl boyunca Gebze bölgesine dev eserler kazandırdı. Milyonlarca liralık yatırımları Gebze bölgesine yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bölgenin geleceğini inşa etti.

GEBZE’DE 400 DÖNÜMLÜK MİLLET BAHÇESİ!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze merkezde yer alan askeri kışla Millet Bahçesi haline dönüştürülecek. Yaklaşık 430 dönümlük alanda Millet Bahçesi projesini hayata geçirilmesiyle birlikte Gebze bölgesinde yaşayan vatandaşlar nefes alabileceği yeni bir alana da kavuşmuş olacak. 

HÜNKAR ÇAYIRI CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Gebze’deki bir diğer önemli proje de, Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurduğu tarihi Hünkar Çayırı bölgesinin elden geçirilmesi olacak. 200 dönümlük alanda yapılacak proje, Türkiye için de cazibe alanı olacak. 

BALYANOZ KOYU MÜJDESİ
Başkan Tahir Büyükakın, Darıca’da bulunan Balyonoz Koyu’nda yapacakları sahil çalışmasının müjdesini verdi. Bayramoğlu Sahili’ndeki Balyanoz Koyu’nun tamamlanmasının ardından birçok sosyal tesisin halkın hizmetinde olacak. Tesviye ve düzenleme çalışmalarına devam edilen sahil toplamda 3 bin 128 metre uzunluğa sahip olacak.

GEBZE’YE SPORCU FABRİKASI
Gebze Hacı Halil Mahallesi’nde inşa edilen Gebze Sporcu Eğitim Merkezi’nde (GEBZESEM), ‘sporcu fabrikası’ vizyonuyla Gebze ve çevre ilçelere kazandırıldı. 15 bin 590 metrekare kapalı alanda kurulan merkezin yakın bir zamanda hizmete açılması hedefleniyor. Bodrum kat, alt zemin, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak olan eğitim merkezi pek çok branşta eğitim verecek. Yapının alt zemin katı, 3 bin 752 metrekare kullanım alanına sahip. Merkezde ayrıca 105’i kapalı, 29’u açık olmak üzere toplamda 134 araçlık açık otopark yapılacak.

CUMHURİYET MAHALLESİ’NE KAPALI HAVUZ VE SPOR SALONU
Diğer yandan Büyükşehir, Cumhuriyet Mahallesi’nde kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun yer aldığı bir kompleks inşa ediyor. Havuzun toplam inşat alanı 3 bin 600 metre olacak. Salon, eskrim, atıcılık, okçuluk ve masa tenisi, güreş, karete, teakwando, judo, fitness ve plates sporlarına imkân verecek. Tesisin dışında 100 araçlık bir de otopark oluşturulacak.

DARICA KAPALI SPOR SALONU TAMAMLANDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde özgün mimari ile inşa edilen ve 34 milyon 334 bin TL’ye mal olan 1800 kişilik spor salonu tamamlandı. 

OSB’YE ULAŞIM RAHAT OLACAK!
Dev ulaşım projelerinden birisi olan “Gebze İlçesi TEM Otoyolu Köprüleri Bağlantı Yolları” çalışmaları devam eden projeler arasında yer alıyor. OSB’ler ile Gebze ilçe merkezi arasındaki trafik yoğunluğunu azaltacak projede kapsamında köprüler Karayolları tarafından inşa edilirken yan yol ve katılım kolları Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılıyor. Katılım kolları ve diğer yolları ile inşa edilen yol uzunluğu 12 kilometre olacak. Bölgede ulaşım ağını büyük ölçüde rahatlatacak proje kapsamında 4 yeni köprü inşa ediliyor. 

GEBZE’DE 2021 YILINDA ALTYAPI YATIRIMLARI SÜRECEK
İSU Genel Müdürlüğü, Gebze bölgesindeki altyapı yatırımlarına 2021 yılında da hız kesmeden devam ediyor. Gebze’de 12,5 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı, 4,5 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 2 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 19 km uzunluğunda altyapı hattı, 1,6 kilometre uzunluğunda dere ıslahı ile 4 adet çeşitli kapasitede içme suyu deposu ve 2 adet foseptik kuyu imalatı yapılacak. Bir bir ihaleleri gerçekleştirilen projelerin yatırımlarının toplam maliyeti, 28,5 milyon lira olacak.

DİLOVASI’NA KATLI OTOPARK VE KAPALI PAZAR YERİ MÜJDESİ
Diovası’nın en önemli ihtiyaçlarından olan “Dilovası Katlı Otopark ve Kapalı Pazar Yeri”, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 Nisan ayında yapılacak olan ihale sonrası hayata geçirilecek. 4 katlı yapının toplam inşaat alanı ise 7 bin 398 metrekare olarak belirlendi. Yapı, haftanın 6 günü otopark, 1 günü ise pazar yeri olarak vatandaşlara hizmet verecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum