Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gazetemiz logosundaki çocuk hayatını kaybetti !

İstanbul'un tarihi Küçükayasofya’da 9 yaşındayken elindeki gazeteleri gösterip "Yazıyor, yazıyor" diye bağırırken çekilen görüntüsüyle ünlenen gazetemizin logo karakteri 72 yaşındaki Hayreddin Baş, hayatını kaybetti. 

Gazetemiz logosundaki çocuk hayatını kaybetti !
17 Temmuz 2021 - 19:43
Küçükayasofya’daki Şehit Mehmet Paşa Sokağı’nda 1958 yılında, elinde gazetelerle koşturarak “Yazıyor, yazıyor” diye bağırırken Hilmi Şahenk tarafından fotoğraflanan ve daha sonrasında İstanbul’un cadde ve sokaklarında tesadüfen gazete dağıtırken çekilen resmini gören Hayreddin Baş, 6 Temmuz günü 72 yaşında yaşamını yitirdi.
Baş, 1949 yılında İstanbul’da doğdu ve çocukluğunu geçirdiği Küçükayasofya’da 9 yaşındayken okul öncesi ve sonrası eline gazeteleri alıp “Yazıyor, yazıyor” diye bağırarak gazete satıyordu.
Yaşamını marangozlukla sürdürmeye başlayan ve daha sonra evlenip ve bir çocuk sahibi olan Hayrettin Baş, o dönemler fotoğrafla ilgili telif hakkı almasını öneren herkese red cevabı vermişti. 
Diğer yandan, gazetemizin Türk Patent Enstitüsü’ne 22.03.2011 yılında yaptığı  başvurusunda merhum Hayrettin Baş'ın gazete dağıtırken çekilmiş resminin de yer aldığı '' Darıca'' ibareli marka logosu  01.08.2012’de onaylanmış ve resmi olarak tescil edilmişti.
Darıca Gazetesi Ailesi olarak, Hayrettin Baş’a Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum