Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gaz bulmakla adalet açığı kapatılmaz

DEVA Partisi İzmit İlçe 1. Olağan Kongresinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, “Gaz bulup cari açığı kapatabiliriz ama hukuk ve adalet açıklığı gazla kapatılmaz. Şuanda devletin açıkladığı rakamlara bile güvenilemiyor. Güvenin olmadığı bir yerde ekonomik gelişim olmaz.” ifadelerini kullandı.

Gaz bulmakla adalet açığı kapatılmaz
08 Kasım 2020 - 11:51 - Güncelleme: 08 Kasım 2020 - 11:58
ARİF BULUT - Demokrasi ve Atlım Partisi (DEVA) İzmit İlçe 1. Olağan Kongresi Necati Gençoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 96 delegenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongrede tek aday olan mevcut ilçe başkanı Çağrı Çakıcı seçilmiş başkan oldu. Divan başkanlığını Murat Utku Birinci üstlendiği kongreye DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, DEVA Partisi Genel Merkez MYK Üyesi Ali Ufuk Yaşar, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Yapılan seçim sonrası 21 kişilik ilçe yönetim kurulu belirlendi.  
İL BAŞKANIN EŞİ KORONAYA YAKALANDI
Eşinin Hava Koç’un Covid-19 testi sonucu pozitif çıkması sonrası DEVA Parti İl Başkanı Adem Koç kongreye katılmadı. Kendi test sonucu negatif çıkan Koç tedbir amaçlı olarak kongreye katılmadığı öğrenildi. Kongre öncesi de katılımcılar ateşleri ölçülerek salona alınırken maske ve mesafe tedbirlerine ciddiyetle uyuldu.
 

 
KORKMADAN YAŞANABİLİR BİR ÜLKE İDEALİYLE HAREKET EDİYORUZ
Kongrede konuşan DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı, “Partimizin bu onurlu görevi Eylül ayında bize tevdi edildi. DEVA hareketi ortak sıkıntılara deva olacak. Ülkemizi ileriye götürecek hareketin ilk damlaları oldu DEVA. Kavga siyaseti yapmadan, şehrimiz için çözüm üreten bir siyaset yapacağız. Halkın katkısı olmadan hiçbir iktidar başarılı olmaz. Yerelde ve genelde ülkemizi halkımızla beraber yöneteceğiz. Adalet, liyakat ve şeffaf bir şekilde korkmadan yaşanabilir bir ülke idealiyle hareket ediyoruz. Kongremiz hayırlı olsun” dedi. 
 

 
İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ BAŞLATACAĞIZ
Çakıcı’nın ardından konuşan İl Başkan Yardımcısı Orhan Sarısüleyman, “Olağanüstü bir durum olması nedeniyle Adem başkanımızın yerine bugün ben konuşma yapacağım. Kendi ve toplum sağlığı için 10 gün kadar aramızda olamayacak. Kendisi tüm partilerimize selamlarını iletmemi istedi. Biz 4 arkadaş parti teşkilatımızı oluşturmak için çok kısa sürede, 10 Ağustosta 41 kişilik yönetimimizi belirledik. Daha sonra ilçe başkanlarımızı belirledik. Bugünde 7’inci ilçe kongremizi yapıyoruz. Pazartesi günüde Kartepe ve Kandıra’da ilçe kongrelerimizi yaprak 12’de 12 yapacağız. 28 Kasım’da Genel Başkanımız Ali Babacan’ın katılımıyla il kongremizi gerçekleştirerek iktidara yürüyüşümüzü başlatmış olacağız” dedi.
 

 
BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM
Sarısüleyman’ın ardından konuşan DEVA Partisi Genel Merkez MYK Üyesi Ali Ufuk Yaşar, “Çok hızlı bir şekilde kongrelerimizi tamamlıyoruz. Bu prosedürlerimizi tamamlayıp, seçime gireceğiz. Elbette kongrelerimizi çok coşkulu bir havada yapılabilirdik ama pandemi nedeniyle bunu yapamıyoruz. Önümüzde ki yıllarda bu coşkuyu yaşayacağız. Çok güzel ve kaliteli insanlarla aynı yola aynı çatı altında yürümekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
 

 
REKORLAR KİTABINA GİRECEK BİR BAŞARIDIR
Yaşar’ın arından konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, “ DEVA Partisi Kocaeli Teşkilatımızı tebrik ediyorum. Çünkü partimiz 8 aylık bir parti ve Kocaeli Teşkilatımızda 4 aylık bir sürede büyük çaba göstererek il kongresine hazır hale getirmek herkesin başarabileceği bir şey değil. Bu çaba rekorlar kitabına girebilecek bir başarıdır. Pandemi şartları altında bu konuma gelmek çok değerli çalışmanın sonucudur. Kongrelerden sonra siyasi çalışmalara odaklanacağız. Teşkilatlarımızı seçime hazır hale getirmek adına bu kongreleri yapıyoruz” dedi.
TÜRKİYE EKONOMİSİ FAKİRLİK ÜRETİYOR
Ergün, “Türkiye’nin yeniden canlanmaya ihtiyacı var. Hepimiz bir yağmur damlası olup bu toprakları canlandırmak durumundayız. Siyasetin ülkemizde özgürlük, refah üretmesi gerekiyor Türkiye’de şuanda barış üretmek yerine kavga ve çatışma üretiliyor. Türkiye’nin ekonomisi yolsuzluk ve fakirlik üretiyor. Bununla ilgili yüz tane sebep sayabiliriz. Aslında yüz tane nedene de gerek yok, tek bir sebep sayabiliriz. Bu sebep hukuk ve adaletin yok olmasıdır. Biz bunun için yola çıktık. Hukuku ve adaleti yeniden sağlamalıyız”
HAPSE GİRDİĞİNDE YANINDAYDIK
Sözlerini sürdüren Ergün, “Neden iktidar partisini bıraktınız diyorlar. Çünkü onu var eden sebepler ortadan kalktı. Bu yüzden bıraktım. Hukuku ve adaleti kendi elleriyle yok eden bir durum ortaya çıktı. Bir noktadan sonra her şey değişti. Ülkeyi zenginleştirmesi gereken hareket sadece kendisini ve etrafındakileri zenginleştiren bir hale geldi. Türkiye’yi gittikçe fakirleştiren ve temiz siyaseti yok eden bu hareketin içinde durulmamalıdır. Şiir okudu diye hapse girdiğinde yanındaydık. Şimdi bir insan görüşünü bildirdi diye mahkum ediliyor. Biz bu sisteme karşı çıkıyoruz. Yanlışın karşısında olmak doğrunun yanında olmaktır.
 

 
YOKSULLUKTAN YARARLANMAYA ÇALIŞIYORLAR
Eleştirel makale yazıyor diye bunlar suç sayılıyor. İnsanlar dış güçlerin adamı olmakla, ihanet etmekle suçlanıyorlar. Siyaset için bunlar yapılmamalı. Kimi FETÖ’cü olmakla kimi ABD uşağı olmakla suçlanıyor. Yasakçı zihniyete karşı mücadele etmek gerekiyor. Yasakçılıkla mücadele etmek için yola çıkan bir partinin kendisinin yasakçı olması kabul edilemez. Yoksullukla mücadele adamın kapısına her gün bir paket koymakla olmaz. İnsanlara iş olağanı sağlamakla olur. Yoksulluktan kurtulan özgürleşiyor, bizden kopuyor anlayışına kapıldılar. Yoksulluktan yararlanmaya çalışıyorlar. Milyonlarca insan yoksulluğu bir hayat tarzı olarak algılamaya başladı.
BİR İNSANIN ÜSTÜNE SİSTEM İNŞA EDEMEZSİNİZ
En çok yolsuzluğun yapıldığı ülkeler arasında anılıyoruz. Bozulmamanın garantisi toplumun kendisidir. Önce ortak akılla belirlenmiş sağlam kurallar oluşturmak gerekiyor. Kişiye bağlı sistemler olamaz. Bir saniye sonraki varlığı garanti olmayan kişilere bir ülkenin geleceği bağlanabilir mi? Bu saçma fikrin peşinden nasıl gidilebilir? Bir insanın üstüne sistem inşa edemezsiniz. Türkiye’nin yeni bir istikamete dönmesi gerekiyor. Yoksa bu ülkede insanlar bu ülkede yaşamak istemeyecekler.
ADALET AÇIĞI GAZLA KAPATILMAZ
Gaz bulup cari açığı kapatabiliriz ama hukuk ve adalet açıklığı gazla kapatılmaz. Şuanda devletin açıkladığı rakamlara bile güvenilemiyor. Güvenin olmadığı bir yerde ekonomik gelişim olmaz. Ekonomi sözün senet olduğu yerde gelişir. El sıkışmanın olduğu yer güvenin olduğu yerdir. Sabaha karşı Merkez Bankası Başkanını değiştirmekle olmaz. 2013 yılı sonrası ben bakanlıktan ayrılırken dolar 2 liraydı. 7 yılda 9 liraya doğru giden bir dolar var. 7 yılda ne oldu? Çünkü zihniyet değişti. İşini doğru yapan insanlar gönderildi” şeklinde konuştu.
 

 
ÇAĞRI ÇAKICI’NIN YÖNETİMİ
Çağrı Çakıcı, Mustafa Çifçi, Cihan Alpaslan, Emre Çakar, Aytaç Güçel, Şemsettin Çakır, İlkat Koç, Nurdan Başgöz, Bülent Sağlık, Ercan Aktan, Sevde Aydın, Volkan Süvüş, Enes Akman, Sibel Kadıoğlu, Ersin Narlıoğlu, Erdinç Ertem, Necip Fazıl Uzun, Yasin Sarıer, Hakan Erturan, Abadullah Karavar, Burhan Mert Özarabacı

 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum