Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fatih Erbakan Kocaeli'de sandık müşahitleriyle bir araya geldi

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan Kocaeli’de sandık müşahitleri ve mahalle temsilcileri ile bir araya geldi. Erbakan konuşmasını iktidar ve ekonomi özelinde yaparken “Merhum liderimiz Erbakan Hocamız ‘Amerika’da Bush, Türkiye’de Muş’ demişti. Dünya Siyonizm’inin 300’ler meclisi varsa İslam Alemi’nin Kocaelisi var diyoruz. Milli Görüş’ün Kocaelisi var diyoruz” dedi.

Fatih Erbakan Kocaeli'de sandık müşahitleriyle bir araya geldi
17 Ekim 2021 - 18:56
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan Kocaeli’de 472 mahalle başkanı, 4 bin 195 sandık baş müşahidinin ataması yapılmasının ardından bugün teşkilat çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla sandık müşahitleri ve mahalle temsilcileri ile Kocaeli Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Erbakan meşaleler ve ‘Mücahit Erbakan’ sloganlarıyla karşılandı. Programa Erbakan’ın yanı sıra YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla, İl Başkanı Mehmet Aras, il yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı.


“KOCAELİ’DE 13-0 YAPARAK PARLAMENTOYA GİDECEĞİZ”

İl Başkanı Mehmet Aras yaptığı konuşmada, “Tarih yazdınız hepinizin alnından öpüyorum. AKP’nin Amerika’sı varsa Türkiye’nin Yeniden Refah Partisi Milli Görüşü, Kocaelisi var. Erbakan hocamın sözü vardır: “Pehlivan er meydanına çıkışından belli olur.” Kocaeli bir sanayi kenti ama bir de başpehlivanlar kenti. Bizim Karamürsel yönetim kurulu üyemiz var İsmail. İki oğlu Kırkpınar’da başpehlivanlıklarla güleşiyor. Bizim genel başkanımız da inşallah Cumhurbaşkanlığı’na taşıyarak altın kemeri boynuna takacağız. Kocaeli’nin nüfusu 2 milyon. 472 mahallemiz, 4 bin 195 sandığımız var. Sandık müşahitlerimiz, mahalle temsilcilerimiz hepsi burada. Sandık müşahitlerine bir şey söylemek istiyorum: Arkadaşlar her sandıkta 300 seçmen var. Bu seçmen listeleri elinizde olacak birer birer bulacaksınız partimize üye edeceksiniz. Öbür türlü yapılan çalışmaların hükmü olmaz. 4 bin 195 sandıkta bu çalışmaları yapacağız Kocaeli’de 13-0 yaparak parlamentoya gideceğiz” ifadelerinde bulundu.


 
“İSLAM ALEMİ’NİN KOCAELİSİ VAR”

Aras’ın ardından konuşan YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, “ Merhum liderimiz Erbakan Hocamız ‘Amerika’da Bush, Türkiye’de Muş’ demişti. Dünya Siyonizm’inin 300’ler meclisi varsa İslam Alemi’nin Kocaelisi var diyoruz. Milli Görüş’ün Kocaelisi var diyoruz. Allah’a sonsuz şükürler olsun. Kocaeli’mizde bu muazzam insan seliyle böyle coşkulu toplantıyı göstermeyi nasip etti. Bugün gördüğümüz manzara Milli Görüş davasının ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Bu kadar engellemeye rağmen taşı sıksak suyunu çıkaracak halde hem Kocaeli’de hem de Türkiye’nin dört bir yanında görüyoruz. Bu davamızın, Erbakan Hocamızın bereketindendir. Kocaeli’de oluşturduğumuz bu tablo dünya Siyonizm’ine korku sağlarken, gariplere, halkı gaspedilenlere umut ışığı olmaktadır. İkinci 40 yılında yeniden iktidara gelerek bu aziz milletin yüzünü güldürmeyi nasip eylesin. Bir kez daha gelerek ‘Refah geldi, zulüm gitti’ nidalarını yaşamayı nasip eylesin” dedi.

“BÖYLE BİR TÜRKİYE’DE YAŞIYORUZ”

Ziyaretlerde yaşadıklarını anlatan Erbakan, “Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyoruz. Her kesimden insanımızla buluşuyoruz, kucaklaşıyoruz. Türkiye’yi dolaştığımız zaman gördüğümüz manzara hakkında somut örnek vermek istiyorum. İstanbul Bahçelievler’de gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretinde, İstanbul’un merkezinde bir emekli amcamız karşımıza çıktı “66 yaşındayım; emekli maaşım olarak aylık elime 2 bin 500 lira para geçiyor. Bu parayla çürük domates, çürük meyve-sebze almaya imkanım oluyor” dedi. Tüylerimizi diken diken eden bir manzara. Bir başka kadın asgari ücretle çalışıyorum; gece geç saatlere kadar boncuk yapıyorum. İki çocuğum tek kitapla idare edecek. İmkanım yok” dedi. Bu manzaraya Türkiye’nin en gelişmiş şehirde rastlıyoruz. Konya Ilgın’da girdik bir esnafa içerisi mağara gibi karanlık. Neden ışığı yakmadığını sorduk; “Çok mecbur kalmadıkça ışığı yakmıyorum, karanlıkta oturuyorum” dedi. Böyle bir Türkiye’de yaşıyoruz” ifadelerinde bulundu.

“MİLLİ GÖRÜŞ ZİHNİYETİ İKTİDARDA DEĞİL DE ONUN İÇİN”

“2020’nin Türkiye’sinde yaşanılacak manzara mı bu?” diyen Erbakan, “Eksi 5 derecede Kahramanmaraş’ta esnaf ziyareti yaparken o zaman bin 500 lira emekli maaşı alan bir amca kızım eşinden ayrıldı, kızıma, torunlarıma, hanıma, kendime bakacağım sabah 8 akşam 8 ayakkabı boyayan 70 yaşında bir insan. Halkın yüzde 85’i yoksulluk sınırının altında. Türkiyemizde 6.6 milyon hane sosyal yardım alarak ayakta kalmaya çalışıyor. Bunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı söylüyor. Bunu 5 ile çarpsanız halkın yüzde 40’ı sosyal yardıma muhtaç halde. 20 milyon insan elektrik faturasını ödeyemediği için karanlıkta kalmış. Bu istatistiklere baktığımız zaman insanın aklına Mozambik, Zimbabve geliyor. 2020’nin Türkiye’sinde yaşanılacak manzara mı bu? Neden oluyor çünkü Milli Görüş zihniyeti iktidarda değil de onun için” dedi.

“500 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE BORÇ FAİZİ ÖDEDİ”

“Faize 260 milyar, milyonlarca EYT’liye ‘26 milyarım yok” diyen Erbakan, “İktidarda olmadığı zaman faiz giderleri, imtiyazlı holdinglere kaynak aktarılması, itibardan tasarruf olmaz diyerek milyon dolarlar harcanan lüks ve şatafata aktarılan kaynaklar. Orta vadeli ekonomik program açıkladı. AK Parti iktidarı bugüne kadar 500 milyar doların üzerinde borç faizi ödedi. ‘Bu programda beni iktidarda tutmaya devam ederseniz önümüzdeki 3 senede bir 100 milyon dolar daha faiz ödeyeceğim’ diyor. EYT’lilerin istediği talep ettiği maliyeti yılda 26 milyar lira. Önümüzdeki sene bir yılda 260 milyar lira ödeyeceksin. EYT’lilerin talepleri çok yüksek diyorsun, 2021 yılın bütçesinden 5 tane imtiyazlı holdinge ayırdığın kaynak 31 milyar lira. Garanti ödemesi olarak bütçeye yazmış. Faize 260 milyar, milyonlarca EYT’liye ‘26 milyarım yok.” şeklinde konuştu.


 “GEÇMESEN DE O PARAYI ÖDEYECEKSİN”

“Euro artarsa sosyal medyada ‘Çanakkale’yi bir kez daha geçilmez yaptılar’ diye espriler dönüyor” diyen Erbakan, “İmtiyaz konusunda insan babasının oğluna bu kadar kıyak geçmez diye düşünüyoruz. Bu işlerden vergi ödemeyeceksin diyor. Proje yaparken devlet az geldi üzerine biraz daha ödeyeceğim diyor. Sen bu işi yapmak için finansman alman lazım; o alacağın kredilere ben devlet olarak kefil olacağım diyor. Bakanlıklar kefil. Bir insanın kendi babasının öz oğluna bu kadar kıyak yapabilmesi mümkün değil. Bu sistemin örneği Çanakkale Köprüsü’nde bir araç başına 15 Euro’luk geçiş bedeli ödendi. Euro artarsa sosyal medyada ‘Çanakkale’yi bir kez daha geçilmez yaptılar’ diye espriler dönüyor. Geçmesen de müteahhitte o parayı ödeyeceksin. 16 buçuk milyon geçiş garantisi veriyor. Çanakkale Boğazı’ndan geçen araç sayısı feribotla hiçbir zaman 4 milyonu aşmamış. Geçmeyen 12 milyon aracını devlet yani 83 milyon zam ile, vergiyle, milletin suyunu çıkartarak. Euro’ya endeksli olarak artarak ödetilecek” dedi.

“BU GEZİNİN MALİYETİ 10 İLE 20 MİLYON DOLAR”

“Varlık içerisinde yokluk çekiyoruz” diyen Erbakan, “İsraf olmasa, imtiyazlılara bu kaynaklar aktarılmasa, 1 dolarlık iş 6 dolarlık iş yaptırılmasa biz yokluk içerisinde değiliz; varlık içerisinde yokluk çekiyoruz. Önce millet anlayışı yerine önce imtiyazlılar anlayışına sahip bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Milyonluk makam araçları, filolar, sadece Ankara’daki külliyenin yılda giderleri Sayıştay raporlarında belli. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde olmayacak kadar makam araçları. En son yapılan Amerika gezisi. Bu gezinin maliyetinin 10 milyon ile 20 milyon dolar olduğu söyleniyor. Zırhlı araçların uçakla götürülmesi 23 milyon lira olduğu ifade ediliyor. Önceden Washington’daki zırhlı araçlar kullanıyordu” ifadelerinde bulundu.

“MİLLETİN DERDİNE DERMAN OLMAZ”

“3 tane temel gelirimiz var” diyen Erbakan, “Borçlanma, devletin milletin varlıklarını satma, milletin suyunu çıkartma. 2 bin küsür gayrimenkulü satacağım diyor çünkü az önceki saydıklarıma para yetirmek için. Son bir buçuk senede ithal otomobillerin ÖTV’si fırlatıldı. Vergiler arttırıldı. Bu millet neden bu çileyi çekiyor? Bir insanın dindar olması, namazlarını aksatmaması en güzel bir şey ama ekonomide ve devlet yönetimindeki uygulamalar o kıldığımız namaza, ayetlere uyumlu olmazsa uygulamalarımız Kemal Derviş’in, Mesut Yılmaz’ın, Süleyman Demirel’in uygulamaları olursa milletin derdine derman olmaz” dedi.

“MEĞERSE YRP YÜZDE 25,30 ÇIKIYOR”

Anketlerde partisinin olmadığını söyleyen Erbakan, “Kurtuluş için geçmişte olduğu gibi bugün de taklitçi zihniyetlerden kurtulup bu aziz milletin aslı, ruh kök olan Milli Görüş zihniyetini iktidara taşımak lazım. Aziz milletimiz inşallah bir kez daha verdiği oydan dolayı dizini dövmek zorunda kalmayacak. Bu sefer aynen geçmişte olduğu gibi Milli Görüş’ü, Erbakan hocamız gibi konuştuğunu yapan devlet adamlarını iktidara taşıyacak. Milli Görüş gelecek, zulüm bitecek. Anketlerde YRP’yi göremiyoruz diyorsunuz; anketlerde YRP yok sizi kararsızlar hanesine yazacağım diyor. 20 parti sayılıyor içinde partimiz yok, adayımız Fatih Erbakan yok. İşte faniları görünüyor haberi yok. Biz de kararsızlar nasıl yüzde 25, yüzde 30 çıkıyor; meğerse içerisinde Yeniden Refah varmış da onun için. Biz en güzel anketi gezerek yapıyoruz. İktidar partisinin kalesi olan yerlerde dahi gördüğümüz partimiz o sandıklardan yanardağ gibi çıkacak. Önce millet diyen anlayışla aziz milletin yüzünü güldüreceğiz” ifadelerinde bulundu. Konuşmasının ardından toplantının istişare bölümü basına kapatıldı.

HABER: Nazım Özgün Erbulan - Kocaeli Gazetesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum