Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Farabi'ye PCR laboratuvarı kuruldu

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne PCR Laboratuvarı kuruldu. Tanı alanında en ileri tekniklerden biri olan, az sayıdaki etkenleri çoğaltarak ölçülebilir hale getirebilme  olanağı sunan PCR laboratuvarı Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kuruldu.

Farabi'ye PCR laboratuvarı kuruldu
24 Kasım 2020 - 21:18
Hizmete başlaması için gerekli izin çalışmalarının başlatıldığını belirten Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhakimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, özellikle son dönemlerde artan koranavirüs salgını ile baş edebilmekte önemli bir yer tutan PCR laboratuvarlarının hastanede açılmasıyla tanıların daha erken dönemde konması, daha kısa sürede sonuçlar alınması ve tedavi süreçlerinin de erken başlatılmasının hedeflediğini ifade etti.
Başhekim Güneş, yaptığı açıklamada, '' Son dönemde karşılaştığımız yoğun koronavirüs salgını için sağlık bakanlığımız ve il sağlık müdürlüğümüzle birlikte uyum içerisinde çalışmaktayız. Bölge halkımıza en iyi hizmeti verebilmek ve başvuran hastalarımızın mağdur olmaması için yoğun çaba gösteriyoruz. Açılmasını planladığımız  PCR laboratuvarımız yeterli teknik donanım, tıbbi cihaz, tıbbi malzeme ve sağlık ekibine sahiptir. açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum