Akciğer kanseri erken tanı konulduğunda cerrahi ile tedavi edilebilir bir hastalıktır. Önceki yıllarda torakotomi denilen ve uzun cilt kesileri ile yapılan ameliyat, görüntüleme sistemleri yardımıyla kapalı -(VATS)- yapılmaktadır. Hastalar ameliyat sonrası ilk 2 saat içerisinde yürüyebilmekte, ağrıları daha az olmakta ve torakotomi yapılan hastalara göre daha erken taburcu edilmekte ve günlük yaşantılarına daha hızlı geri dönmektedirler.
Yapılan kapalı akciğer ameliyatının(torakoskopik) bazı üstünlüklerinin olduğu bilgisi verilerek; bunlardan başlıcalarının ameliyatın kısa sürmesi ve ameliyat sonrası ağrının daha az hissedilmesi, ameliyatların komplikasyonları ve hastanede kalış süresi de az olması, ameliyat sonrası yoğun bakım gerekmediği ve hastanın daha kısa sürede normal hayatına geri dönmesi gibi avantajlarının olduğu belirtildi.
Hastane Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş tarafından verilen bilgide; Hastanemizde tıbbi güncel yöntemlerin sürekli olarak yakından takip edildiğini söyleyerek, verilerek hastanenin üroloji kliniğinde de laparoskopik cerrahi işlemlerin yapılmaya başlandığı dile getirdi.