Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

''En çok vaka sayısı Darıca, Gebze ve Çayırova'da''

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, koronavirüsle mücadele konusunda kendisine yöneltilen ''En kötü ilçemiz neresi? '' şeklindeki soruya ''Gebze, Darıca ve Çayırova '' cevabını verdi.

''En çok vaka sayısı Darıca, Gebze ve Çayırova'da''
07 Haziran 2020 - 00:19 - Güncelleme: 07 Haziran 2020 - 01:17
Gazeteci Bülent Ekinci ile yaptığı telefon ropörtajında Covid -19'un rutin bir hasrtalık haline geleceğinin de altını çizen Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Tıpkı basit bir grip gibi insanların rahatlıkla ''Corona oldum'' diyebileceğini aktardı.
Ergüney, ropörtajda süreçle ilgili bazı bilgileri de paylaşırken, Türkiye'nin virüsle mücadelede iyi bir noktada olduğunu ve bununla birlikte Kocaeli'nin de iyi bir noktada olduğunun altını çizdi.
Durumun hiç de iç karartıcı olmadığı yönünde bilgiler de veren Ergüney, önümüzdeki kış mevsiminin de atlatılması halinde coronavirüsün rutin bir hastalığa dönüşeceğini belirtti.

EN ÇOK VAKA, GEBZE, DARICA VE ÇAYIROVA' DA
İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Kandıra, Karamürsel, Kartepe, Başiskele, Körfez ve İzmit'de vaka sayılarının azaldığını ve iyiye gidildiğini hatırlatırken, Kocaeli'yle ilgili olarak sıkı bir takip yaptıklarını ve Kandıra'da son 1 hafta içrisinde hiç bir vakaya rastlanılmadığını ifade etti.
Tüm bunların yanısıra, il geneline balkıldığında Gebze, Darıca ve Çayırova'da sıkıntıların olduğunu belirten Ergüney, Özellikle iller arası seyahat yasağının kalmasıyla birlikte, adı geçen ilçelerde vakaların arttığına dikkat çekti. İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney konuşmasının devamında ise, '' Bunun nedeni de İstanbul ile olan yakın temas. Malum bu bölgedeki bir çok kişi İstanbul'da çalışıyor. Bu bölgede yaptığımız araştırmada vatandaşın hastalığı nereden kaptığına baktık. Genelde aile arası görüşmeler, ev oturmaları ve yaın temaslar. Asker uğurlaması için bir araya gelen aileler oluyor ve çoğu zaman bulaşma hızı da bu tür nedenlerden artıyor'' dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum