Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Elazığlılardan şarkılı türkülü kongre

Gebze Elazığlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çiğ köfte ve meşk gününde önce kongre yaptı sonra şarkı ve türkülerle halay çekti

Elazığlılardan şarkılı türkülü kongre
03 Ocak 2022 - 11:10
Gebze Elazığlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin olağan kongresi iki adaylı gerçekleşti. Mevcut Başkan Eyüp Tekin ile eski Başkan Tuncay Aksakal’ın yarıştığı kongre Tuana Düğün Salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongreye Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile çok sayıda davetli katıldı.
KAZANAN ELAZIĞLILAR OLACAK
Kongre öncesi divan heyeti belirlenirken, Divan Başkanlığı için Elazığlı yöresel sanatçı Mehmet Demirbağ, divan üyeliğine ise Bekir Döndü, Selahattin Doydu ve Avukat Halil Polat seçildi. Kongre öncesi kısa birer konuşma yapan Eyüp Tekin ve Tuncay Aksakal yapılacak olan olağan kongrenin Elazığlı hemşerilerine hayırlar getirmesini dileyerek, kazanan Elazığlıların olacağını belirttiler.
KAYMAKAM GÜLER; “HEMŞERİLERİMLE GURUR DUYUYORUM
Kongreye katılan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’de kongrede kısa bir konuşma yaparak, “Bugün Gebze Elazığlılar Derneğinin hemşerilerimin daveti ile hep bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Memleket duygusu, hemşerilik duygusu hepimizde ağır basıyordur. Elazığlılar ülkesini seven, memleketini seven bir toplumdur. Çok güçlü ve köklü bir medeniyetimiz var. Elazığlı hemşerilerimle gurur duyuyorum ve Elazığlı olmaktan iftihar ediyorum. Memleketini ülkesini seven Elazığlılar olarak her türlü terör örgütlerine ve devlet düşmanlarına karşı dimdik duran ve gerektiğinde canını ortaya koymaktan asla çekinmeyen bir yapıya sahiptir. Tabi ki gurbette hemşerilerinin bir araya gelmesi, iyi günde kötü günde hemşerilerinin yanında olması, örf ve adetlerimize sahip çıkılması açsından derneklerimize çok büyük görevler düşüyor. Hemşeri derneklerimizde dönem dönem bayrak yarışları da olabiliyor. Bugün burada iki adayımız derneğin çıtasının yükseltilmesi için yarışa girecek olan iki adayımıza başarılar ve geçmişte görev yapmış tüm yönetici arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Seçilecek olana da hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
BAŞKAN BIYIK, BAŞARILAR DİLEDİ
Kaymakam Güler’in ardından konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise yaptığı konuşmasında;  “Elazığlı hemşerilerimle böyle güzel bir ortamda birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Darıca Belediyesi olarak her zaman yöre derneklerimizin yanında olmaya önem verdik. Derneklerimizle birlikte fikir alışverişi yaparak ortak akılla hareket ederek Darıcamız için çalışıyoruz. Yapılacak olan kongrede iki aday arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Kongrenin önce Elazığlılar Derneği yönetimi ve üyelerine sonrada ilçemiz ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum.”dedi.
EYÜP TEKİN GÜVEN TAZELEDİ
Mevcut Başkan Eyüp Tekin ile eski Başkan Tuncay Aksakal’ın yarıştığı kongrede üyelerin çoğunluğunun oyunu alan Eyüp Tekin yeniden başkan olurken, yönetiminde ise; Efraim Tekin, Timur Orman, Aydın Deniz, Eyüp Aytekin, Serhat Arpa, Arif Özkan, Mehmet Karakaya ve Turgay Sarıaydın yer aldı. Yedek yönetimde ise; İsmail Karakaya, Bilal Ulusoy, Ahmet Öztürk, Alkan Onat, Murat Orman, Caner Karaoğlan, Muzaffer Orman, Osman Yemez ve Veysel Yumşak yer aldı.
KAYMAKAM GÜLER VE BAŞKAN BIYIK HALAYA KATILDI
Kongrenin ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Eyüp Tekin, bundan sonra da hemşerileri için daha güzel çalışmalara imza atmak için çalışacaklarını belirterek kendilerini destekleyen desteklemeyen tüm üyelere teşekkür etti. Tekin’in konuşmasının ardından davul zurnalar eşliğinde halaylar çekildi. Halaya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ta eşlik etti.
ELAZIĞLILAR DEMİRBAĞ İLE COŞTU
Halayların ardından katılan davetlilere çiğ köfte ikramı yapılırken, Elazığlı sanatçı Mehmet Demirbağ ve ekibi söyledikleri türkülerler eşliğinde meşk gerçekleştiren Elazığlılar şarkılar ve türkülerle coştular.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum