Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ekmeğe 5 ay sonra yine zam!

Geçtiğimiz Ağustos ayında zam yapılan ekmeğe yeniden zam yapılacağı konuşuluyor. Ağustos ayında, 280 grama çıkartılan ekmek 1,75 TL olmuştu. Aradan geçen 5 ayın ardından ekmeğe yeniden zam talebi gündem geldi.

Ekmeğe 5 ay sonra yine zam!
06 Ocak 2020 - 11:12
Ekmeğe zam gelecek iddiaları hakkında konuşan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “4-5 ay önce ekmeğe zam yaptık ama yüzde 5 olarak zam yaptık. İşçilik, un fiyatları, doğalgaz, araba kaskosu, vergiler her şey arttığı için tekrar değişim yapmak kaçınılmaz oldu. Una 1 ayda yüzde 20-25 zam gelecek. Fırıncıya soruyorsun ‘Ben ne yapayım, 40 kuruşa aldığım buğdayın kilosu 1.75 TL oldu diyor. O da haklı. Maliyetler arttığı için zam talebimiz var, bakanlığın ve federasyonun görüşünü bekliyoruz” diye konuştu.
 
‘BU SÜRECİ YILBAŞINDAN ÖNCE BAŞLATTIK’
 
Sözlerini sürdüren Sarı, “Kendi fırınımda bir buçuk yıl önce bin 250 TL ortalama elektrik faturası öderken, bu ay son gelen faturam 4 bin 500 TL oldu. Her şeyin fiyatı katlanmış bulunuyor. En düşük un 110 TL. Ekonomik olarak çok kötü durumdayız. En azından fırıncı zarar etmeyecek. Ufak da olsa rahatlama. Fiyat olarak aynı kalacak, gramda değişiklik olacak. Bakanlık onay verirse 230 gram 1 lira 75 kuruş olacak. Biz bu süreci yılbaşından önce başlattık” dedi.
 
‘GRAMAJ AYARLAMASINA GEÇECEĞİZ’
 
“Dün itibariyle federasyon başkanımızın açıklamalarından sonra her yerde konuşuldu” diyen Sarı, “5-6 ilde uygulama başlatıldı. Diğer iller de müracaat etti. Yeni yasaya göre bakanlığın görüşünden sonra zam uygulaması başladığı için biz de onu bekledik, görüşten sonra gramaj ayarlamasına geçeceğiz” dedi. Halk ekmeğe yansıyacak mı sorusuna Sarı, “Halk ekmekle ilgili şu an herhangi bir çalışmamız yok” açıklamasında bulundu.