Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dün tehdit etmiştim, şimdi ise hedef gösteriyorum !

Abonelik ücreti olan günde 1 TL'yi ödememek için kırk takla atan bazı muhtarları bu konuda zor duruma düşürmemek için gazetemizin kağıt baskısına son veriyorum.

Dün tehdit etmiştim, şimdi ise hedef gösteriyorum !
18 Eylül 2019 - 12:21

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, ilçenin kendi adını taşıyan bir gazetesinin olmasının Darıcalılar için bir şans olduğunu her platformda dile getirdi…

Bu kentin belediye başkanı Muzaffer Bıyık,, her daim, ''' Sahibinin değil, Dartıcalılar'ın gazetesi, bu gazete ayakta kalmalı, yaşatılmalı'' dedi..

 

Demokrasinin ilk temel taşlarından olan ve kamu görevi yapan;

Yeni Mahalle Muhtarı Cemal Özdemir

Cami Mahallesi Muhtarı Hasan Basri Kayadelen,

Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş ve

Yalı Mahallesi Muhtarı Sema Berk…

Gazetemizi her gun alarak takip ettiler….

 

Ve… 

Yine,

Demokrasinin ilk temel taşlarından olan ve kamu görevi yapan;

Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı da olan Bağlarbaşı Mahalle muhtarı Aytun Er, Bayramoğlu Mahalle muhtarı Ferman Aktaş, Pirireis Mahalle Muhtarı Fuad Yaşar, Abdi İpekçi Mahalle Muhtarı İsmail Aydın, Nenehatun Mahalle Muhtarı Mustafa Güzelbaba, Fevzi Çakmak Mahalşle Muhtarı Nevzat Aydın, Emek Mahalle muhtarı Recep Yelken, Zincirlikuyu Mahalle Muhtarı Şaban Albars, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Sıddık Topal ve Sırasöğütler Mahalle Muhtarı Tuncay Odlukaya, kentin tek gazetesi olan Darıca Gazetesi'ni zaman zaman almalarına rağmen daha sonra aboneliklerini ödeme güçlüğü çektiklari gerekeçesiyle iptal ettiler.

Bazı muhtarlar ise , '' Gazete getirmenize gerek yok, ben sitenizden takip ediyorum zaten'' şeklinde konuşarak devletin kendilerine tanıdığı bedava internetten ve bedava olan internet sitemizden haberleri takip etmeye başladılar.

 

Elbette ki, haklı oldukları yanları da var, ekonominin sıkıntılı olduğu bu dönemlerde neden bir gazete için günde 1 TL'yi versinler ki ?

Hem zaten n'olacak ki topu topu 8 sayfa, siyah-beyaz olan bir bir çok sayfası reklam olan gazeteyi neden alsınlar ki ? Keriz mi bunlar !?

 

Aslında keriz olan biziz !…

Muhtarların haberlerine yer veriyoruz,

Mahallesindeki sıkıntıları dile getiriyoruz,

Mahallesindeki adli olaylara yer veriyoruz, 

Mahallesinde garip guraba var ise yardım edilmesi için, sayfalarımızda yer veriyoruz,  sonra bunları hem gazeteye, hem de siteye koyuyoruz. Ama biz,'' Gazeteye abone olursan günde 1 TL,  haberleri siteden takip ederseniz beleş'' diyoruz.

Onlarda elbette ki ve doğal olarak beleş olanı tercih ediyorlar...

 

Şimdi…

Daha fazlaca keriz olmamak için…

Gazetemize abone olmayan muhtarları da haklı bularak, onları da daha fazla müşgül duruma sokmamak için 16 yıldan bu yana yayınladığımız gazete baskısını durduruyoruz.

Bu günden itibaren gazetemiz sitesinde önemli değişikliklere de giderek, daha çok ve görüntülü haberlere de yer vererek yayın hayatımıza digital ortamda devam edeceğiz. 

 

Umarız herkes bu kararımızdan mutlu olmuştur.

Bu konudaki son sözüm  ise, Darıca Gazetesi yayın hayatına öyle veya böyle basılı olarak da devam edebilirdi, ama 14 Mahalle Muhtarından 10 tanesinin günde sırf 1 TL vermemek için kırk takla atması bardağı taşıran son damla oldu... 

Herkese hayırlı uğurlu olsun…